Evenimente la Biblioteca Judeteana „George Baritiu”

Evenimente la Biblioteca Judeteana „George Baritiu”

0 128

Prima biblioteca publica brasoveana care a functionat pe baza unui regulament a fost creata in anul 1835, in cadrul Casinei Romane. Fondul de carte a trecut apoi partial in patrimoniul Bibliotecii ASTRA. Aceasta Asociatie culturala transilvana, infiintata in 1861, a avut initiativa deschiderii in anul 1930 a bibliotecii publice „Dr. Alexandru Bogdan“, cu sediul intr-o veche si frumoasa cladire construita in anul 1888 – Casa Baiulescu. Sediul central al Bibliotecii Judetene, situat pe B-dul Eroilor nr. 35, se afla din 1969 in cladirea construita in perioada 1926-1928 intr-un cadru natural de mare frumusete, langa centrul istoric al Brasovului si in apropierea drumului spre Poiana-Brasov. Din 1992 Biblioteca Judeteana Brasov poarta numele lui George Baritiu.


Institutia brasoveana, una dintre cele mai importante din peisajul cultural brasovean, pregateste publicului in fiecare saptamana o serie de evenimente de exceptie: expozitii, seara de film, lansari de carte etc.


?


Expozitii la sediul central


Pictura pe sticla – Icoane -expozitie realizata de elevii clasei a III-a a scolii generale nr. 11 Brasov – Sediul Central, Mediateca


Lumea benzilor desenate


?


Expozitii de carte, albume, reviste – Casa Baiulescu


Stephen King – 60 de ani de la nastere – Centrul Cultural Englez


Poate cel mai cunoscut autor de carti horror, ecranizate in totalitate pentru micul si marele ecran, King este un scriitor prolific, din opera caruia amintim „Carrie”, „The Shining”, „Firestarter”, „Christine”, „Misery”. King a primit in 2003 medalia Fundatiei Nationale de Carte din SUA pentru o „Contributie Exceptionala la Literatura Americana”.


Romania -the land and the people – Centrul Cultural Englez


Ana Maria Guguian, George Rosu — De ce vreau sa stau pe iarba (o instalatie) – Centrul Cultural Englez


Fulvia Eftin — Acuarela – Mediateca Francofona.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.