Evenimente culturale la libraria OKIAN in perioada 24 – 28 februarie

Evenimente culturale la libraria OKIAN in perioada 24 – 28 februarie

0 178

Libraria Okian gazduieste o serie de evenimente culturale in perioada imediat urmatoare. Programul in randurile care urmeaza:

OKIANOTECA – 24.02.2009 – ORA 18.30
Filmul: CALAUZA (1979)
Regia: ANDREI TARKOVSKY
Distributia: ALEKSANDR GAJDANOVSKY; ALISA FREJNDLIKH
Obs: reprogramat la cererea publicului spectator, accesul in limita a 40 de locuri
Filmul Calauza (1979) a fost regizat de rusul Andrei Tarkovsky si are la baza scenariului un roman SF scris de scriitorii frati Arkadi si Boris Strugatki, cu numele de Picnic la marginea drumului. O varianta prescurtata a acestuia a aparut si in Romania inainte de anul 1989 intr-o editie a Almanahului Anticipatia, iar dupa aceea Editura Nemira a publicat romanul integral, sub titlul Calauza, in colectia Nautilus.
Filmul are un traseu aparte. Hotarandu-se sa ecranizeze cartea celor doi frati, Tarkovski le incredinteaza acestora realizarea scenariului pentru filmul sau, care initial era menit sa trateze ideea deziluziei survenite la atingerea fericirii. Tarkovski accepta, intr-un final, cea de-a cincea varianta a scenariului, dar fara a fi prea convins. Dupa ce trage doua-trei duble, le trimite la developat la laboratoarele studioului de filme Mosfilm din Moscova. Sabotaj sau accident nefericit, Calauza si alte doua productii care intra la developat sunt distruse. Tarkovski reia totul de la capat, dupa varianta a unsprezecea a scenariului.

DIALOGURILE CREDINTEI – 26.02.2009 – ORA 18.30
Tema: RELATIA STAT,CULT,CULTURA IN ROMANIA POSTMODERNA
Invitat: STELIAN GOMBOS – Consilier principal – Ministerul Culturii si Cultelor, consilier pentru Cultul Ortodox pe judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman, Valcea.
Una dintre cartile sale cele mai cunoscute este “Smerita incercare intru desavarsirea inceputului”, publicata la editura Agnos.

EXERCITII DE BUN GUST – 27.02.2009 – ORA 17
Tema: BUNUL GUST IN MUZICA
Invitat: prof. OVIDIU PARJOL

CURS DE TANGO – 28.02.2009 – ORA 16.30
Instructor: MIRELA MUNTEAN
D-na Muntean este profesor de tangou la scoala „Libertango” din Brasov, infiintata in mai 2008. Cei interesati pot fi siguri ca vor avea parte de cateva ore de tangou argentinian facut ca la carte. Atmosfera este relaxanta, data de muzica buna si de salile spatioase. Podeaua este ideala pentru dans fiind din parchet de lemn masiv. Este important de stiut ca fumatul este strict interzis. Intrarea este 10 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.