Eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cu ocazia Zilei Internaţionale a...

Eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli

0 40

Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect față de drepturile omului.

Pentru a marca această zi și pentru a promova toleranţa, empatia, egalitatea de şanse şi importanţa educaţiei pentru integrarea tuturor cetăţenilor în societate, Inspectoratul Școlar Județean Brașov va organiza în data de 29 ianuarie 2021 un eveniment  destinat elevilor de gimnaziu și liceu din toate școlile județului Brașov.

Evenimentul îl va avea ca invitat pe Vlad Măcelaru, reprezentant de Tineret al României la ONU în perioada 2017 – 2018.

,,Deoarece nu putem diminua fenomenul violenței școlare – ca una din formele de manifestare a violenței cotidiene – decât prin educație continuă, evenimentul din 29 ianuarie a fost precedat de o campanie derulată de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov – STOP BULLYING! – care a inclus activități de informare și conștientizare asupra fenomenului de bullying, concursuri, lecturi, expoziții, atragerea părinților în participarea la dezbateri și sesiuni de informare cu privire la bullying. Ca adulți, nu putem rămâne indiferenți la vulnerabilitățile și suferința copiilor victime și martori ai bullying-ului sau la comportamentele agresive ale copiilor și nici nu ne putem mulțumi doar să intervenim punctual, pe moment. Ne dorim ca toate formele de agresiune întâlnite în şcoli – de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidări fizice şi verbale – să dispară, iar relaţiile interumane să se dezvolte în armonie şi toleranţă, într-un mediu în care puterea de convingere a cuvântului, a argumentelor să primeze în fața violenței”, au precizat organizatorii

Evenimentul se va desfășura online, pe platforma Zoom, începând cu ora 10:00 pentru elevii de gimnaziu și începând cu ora 11:30 pentru elevii de liceu.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.