Eveniment la puscaria Codlea

Eveniment la puscaria Codlea

0 175

Evenimentul s-a petrecut ieri dimineata, in curtea interioara de plimbare a penitenciarului Codlea.
Detinutul C.D.S.- am fost rugati sa nu consemnam decat initialele – a fost atacat de un coleg de detentie, H.A., cu un cutit improvizat, asa cum se gasesc prin puscarii la mai tot detinutul..
Incidentul s-a petrecut in curtea de plimbare numarul 1, in timpul plimbarii zilnice la care iau parte persoanele private de libertate din regimul semideschis sau se pregatesc sa iasa la munca.
Victimei i-au fost provocate doua plagi, una in regiunea posterior cervicala si una in regiunea parietala. Celui injunghiat i s-a acordat primul ajutor de catre medicul sef al penitenciarului, dupa care a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov.
In prezent ranitul se afla in afara oricarui pericol.
Victima este condamnata la o pedeapsa de 15 ani pentru furt – de mirare ca la atatia „metri” de pedeapsa se afla in regim semideschis – iar agresorul are de ispasit o pedeapsa 4 ani si jumatate pentru inselaciune.
„In acest caz a fost demarata o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile concrete in care s-a produs incidentul si a fost sesizat Parchetul de langa Tribunalul Brasov pentru a dispune masurile legale care se impun”, a declarat comisarul Dan Rusu, purtator de cuvant al Penitenciarului Codlea.
Multe nu mai sunt de adaugat. S-ar putea sa fie o razbunare pentru neintelegeri din vremea in care cei doi se mai aflau in libertate sau, tot atat de bine, pentru certuri la sange dupa depunerea la puscarie a celor doi. Sunt incidente frecvente prin puscariile suprapopulate, de mai mica sau mai mare amploare si care se petrec aproape zilnic in asemenea locuri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.