Evaziune de 10 milioane de lei la trei firme de paza din...

Evaziune de 10 milioane de lei la trei firme de paza din Codlea

0 596

Procurorii au retinut sase persoane in dosarul de evaziune fiscala comisa de cele trei societati. Patronii eludau plata contributiilor sociale si a impozitelor si evidentiau in actele contabile cheltuieli fictive cu carburanti, cu ajutorul unor bonuri fiscale falsificate

Procurorii au retinut sase persoane in dosarul de evaziune fiscala comisa de cele trei societati. Patronii eludau plata contributiilor sociale si a impozitelor si evidentiau in actele contabile cheltuieli fictive cu carburanti, cu ajutorul unor bonuri fiscale falsificate.

Din cele sase persoane retinute, doar doua au fost propuse pentru arestare preventiva. Procurorii au descoperit modalitatile in care administratorii firmelor de paza reuseau sa se sustraga de la plata contributiilor catre stat.

Potrivit Alinei Popescu – prim procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, patronii au dat dispozitie administratorului unei societati care tinea contabilitatea astfel incit in declaratiile obligatorii in care era trecut programul de lucru al angajatilor societatii, acestia erau 900 pe o firma si 400 pe alta firma, in aceste declaratii sa mentioneze in mod fals o alta durata a programului de lucru decit cea reala. Erau mentionate 2 ore sau 4 ore.mascati3

O a doua modalitate de operare era inregistrarea unor cheltuieli fictive, reprezentand contravaloarea combustibilului consumat pentru autovehiculele utilizate de doua dintre societati.

In urma perchezitiilor facute de politisti si procurori in cursul zilei de miercuri, la 12 adrese din judetul Brasov si din Bucuresti, s-au ridicat posibile dovezi: evidente contabile, unitati de stocare , calculatoare , o imprimanta folosita la falsificarea bonurilor de combustibil .

Cei doi administratori au creat, din 2011 pina in prezent, un prejudiciu la bugetul de stat estimat la peste 10 milioane de lei.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.