Evaluarea starii psihice a cadrelor didactice

Evaluarea starii psihice a cadrelor didactice

0 63

Cadrele didactice cu probleme psihice vor fi evaluate pentru a se stabili daca cei identificati cu afectiuni mintale pot preda sau trebuie exclusi din sistemul de invatamant.


Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a declarat ca nu exista nici un judet cu profesori care sa nu aiba probleme. O comisie nationala va fi infiintata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu Ministerul Sanatatii pentru a se ocupa de evaluarea starii pihice a cadrelor didactice din invatamant.?


Ministerul Educatiei va propune Ministerului Sanatatii infiintarea unei comisii nationale, acest organism urmand sa stabileasca daca un profesor diagnosticat cu afectiuni mentale poate sa predea sau trebuie exclus din sistemul de invatamant.


Secretaul de stat e de parere ca se impune necesitatea infiintarii unei comisii nationale cu putere de decizie care sa stabilieasca daca acesti profesori mai au ce cauta la catedra sau nu. Ministerul Educatiei urmeaza sa trimita Ministerului Sanatatii in cel mai scurt timp o solicitare pentru infiintarea unei astfel de comisii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.