Evaluarea pagubelor produse de inundaţii la Braşov a trebuit refăcută

Evaluarea pagubelor produse de inundaţii la Braşov a trebuit refăcută

0 197

Şi nota de plată a inundaţiilor a intrat la apă. Instituţia Prefectului Judeţului Braşov a constatat iniţial că inundaţiile din perioada iunie – iulie în judeţ au produs pagube de 10,5 milioane de lei

Şi nota de plată a inundaţiilor a intrat la apă. Instituţia Prefectului Judeţului Braşov a constatat iniţial că inundaţiile din perioada iunie – iulie în judeţ au produs pagube de 10,5 milioane de lei. Braşovul trebuie să trimită, însă, la Bucureşti un nou proiect de Hotărâre de Guvern după ce s-a constata că anumite obiective afectat au sursă dublă de finanţare.

Din evaluarea trimisă iniţial la Guvern lipsesc podurile de la Comăna şi Budila. Podul de la Comăna luat de ape în data de 1 iulie, intră pe un alt proiect de HG, pentru o investitie de peste 22,5 milioane lei.
Podul de la Budila, în schimb, nu intră în competenţa autorităţilor din Braşov.
În cazul acestui obiectiv, evaluarea trebuie făcută de către administratori, care sunt Căile Ferate Române, prin Ministerul Transporturilor.
Braşovul trebui să trimită acum la Guvern un nou proiect de Hotărâre de Guvern pentru că cifrele care exprimă pagubele produse au suferit modificări.

Practic, autorităţile au descoperit că unele obiective cuprinse în proiect mai au şi altă sursă de finanţare, de exemplu PNDL sau proiectul naţional.
Evaluarea s-a făcut în 8 zone vulnerabile din judeţ afectate de ploile de la sfârşitul lunii iunie. Cele mai afectat localităţi sunt Vama Buzăului, Zărneşti, Poiana Mărului, Săcele şi Tărlungeni.
În evaluare au fost prinse poduri rutiere, drumuri comunale, drumuri judeţene, drumuri forestiere, o porţiune de drum naţional.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.