Evadatul de la Codlea a fost prins

Evadatul de la Codlea a fost prins

0 164

Nu am mai scris in titlu si bancul cu „penitenciarul de maxima siguranta” ca sa nu incep sa ma tavalesc de ras.
Evadatul de vineri a fost prins dupa vreo 24 de ore, sambata pe la ora 16:30, la o statie de benzina din Predeal. Evadatul a declarat ziaristilor, atunci cand a fost adus la sediul IPJ Braºov, ca a facut o mare prostie si ca a evadat din motive personale.
„Am fugit din motive personale. Am facut o mare prostie, acum imi dau seama de asta. M-am dus la Predeal pentru ca acolo trebuia sa ma intalnesc cu un var de-al meu. Mai aveam de stat in inchisoare inca sapte luni, iar acum nu o sa mai pot iesi atat de repede”, a declarat Domokos ce3lor prezenti inainte de a fi bagat la pastrare in beciul IJP Brasov.

Comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IJP Brasov, a declarat ca evadatul a fost prins in urma unei actiuni comune a politistilor din judetele Brasov si Covasna, care au reusit sa-l reincarcereze pe Domokos la 26 de ore dupa ce acesta fugise de la punctul de lucru unde isi desfasura activitatea.

„Evadatul a fost prins in data de 04.07.2009, ora 16:30, intr-o statie de carburanti din orasul Predeal.
Domokos Denes, de 32 de ani, evadase in data de 03.07.2009, ora 15:15, de la un punct de lucru al unei societati brasovene, situat la iesirea din municipiul Brasov spre comuna Harman. Dupa prindere, evadatul a fost incarcerat in arestul IJP Brasov, find acuma cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de evadare, a mai precizat purtatorul de cuvant al IJP Brasov.
Ca parca ar fi tare mult de cercetat la acest caz!

Comisarul sef Liviu Naghi a mai spus ca detinutul a profitat de neatentia gardienilor, a intrat intr-un camp cultivat din preajma si a fugit spre iesirea din oras, aceea de la Triaj.
„Si-a dezbracat salopeta, pe care politistii au gasit-o ulterior, s-a intalnit cu o ruda, care i-a dat niste bani, dupa care s-a indreptat pe jos, spre cartierul Valea Cetatii. S-a ascuns in padure, dupa care s-a deplasat, prin padure, catre Poiana Brasov. Dimineata a coborat in oras, si-a cumparat ceva de mancare si s-a intors in Poiana, toate deplasarile efectuandu-le pe jos. In jurul orei 15:00 a luat un taxi cu care s-a indreptat spre Predeal, unde a fost prins”, a relatat purtãtorul de cuvant al IJP Brasov, precizand ca Domokos nu a declarat decat ca a evadat din motive personale.

Detinutul ispasea o pedeapsa privativa de libertate de trei ani, fiind condamnat pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si executa pedeapsa in regim deschis, adica la semiliberi, unde paza nu este asa de aspra, posibilitatile de miscare mai mari, dar unde exista si un angajament semnat de asemenea detinuti in care ei promit sa fie cuminti, altfel gaia ii haleste inca cinci ani. De obicei, la aceasta categorie de detinuti sunt bagati primarii, adica cei care nu au mai fost pe la zdup, si niciodata rechinii, acestia fiind cei care au ca a doua resedinta puscaria.
Domokos Denes fusese incarcerat la Codlea in data de 8 mai 2008 si ar fi putut beneficia de propunerea de eliberare conditionata in luna martie 2010. Acum va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de evadare si risca o pedeapsa privativa de libertate cuprinsa intre 2 si 8 ani.
Personal prognozez ca Instanta il va cadorisi cam cu pana-n trei ani, caci Domokos nu a savarsit, in timpul evadarii sau cat a simtit gustul libertatii, niciun act de violenta, furt sau talharie.
Pe de alta parte, vai de mama gardienilor care se aflau de serviciu la acel punct de lucru de unde a intins-o Domokos!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.