Eurovision 2016, reprezentantul Romaniei va fi desemnat prin votul publicului

Eurovision 2016, reprezentantul Romaniei va fi desemnat prin votul publicului

0 382
Reprezentantul Romaniei la Eurovision va fi desemnat in premiera, anul acesta, prin votul publicului, anunta Televiziunea Romana, organizatorul concursului. TVR anunta si inceperea inscrierilor pentru Selectia Nationala a Concursului Eurovision 2016, luni, 18 ianuarie. Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru Selectia Nationala a Eurovision 2016 o pot face pana pe 7 februarie, anunta TVR, intr-un comunicat.
Piesele pentru concurs pot fi trimise prin posta sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucuresti), pe suport CD, cu mentiunea „Pentru Selectia Nationala Eurovision 2016” inscrisa pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.Pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.
Iuliana Marciuc este producatorul Selectiei Nationale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegatia Romaniei la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizata de Dan Manoliu.Calendarul selectiei pentru Eurovision
– 18 ianuarie – 7 februarie: inscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision2016@tvr.ro
– 8, 9, 10 februarie: preselectii – piesele vor fi audiate de juriuEUROVISION ss
– 11 februarie: anuntarea celor 12 piese care vor intra in concurs, printr-o conferinta de presa.
Anul acesta, modul in care va fi ales reprezentantul Romaniei la Eurovision este unul diferit fata de editiile precedente. Selectia Nationala se va face prin doua show-uri, transmise in direct de TVR: semifinala pe 4 martie si finala pe 6 martie.
In semifinala vor intra 12 piese, dintre care sase vor accede in finala: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot. In finala Selectiei Nationale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre cele sase piese ramase in concurs, prin televot.
Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 si 12 mai si finala pe 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta.
Mai multe detalii, precum si Regulamentul oficial al concursului vor putea fi consultate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.