Eurovision 2013 – Selectia nationala, s-au decis cei 12 finalisti

Eurovision 2013 – Selectia nationala, s-au decis cei 12 finalisti

0 88
Cei 12 castigatori ai semifinalelor selectiei nationale Eurovision 2013, disputata sambata si duminiica, sunt in egala masura interpreti consacrati si "debutanti" talentati.
 
Elena Carstea, Ovidiu Anton si nepoata lui Carlos Santana – Renee Santana sau Luminita Anghel, Robert Turcescu si trupa sa, se numara printre castigatori ale celor doua semifinale a selectiei nationale Eurovision 2013, pentru in finala nationala a competitiei, care va avea loc pe 9 martie. Artistii calificati in finala sunt:
– Casa Presei cu piesa "Un Refren",
– FreeStay cu melodia "Criminal Mind",
– Luminita Anghel cu melodia "Unique",
– Cezar cu piesa "It's my life",
– Electric Fence cu "Emilia",
– Tudor Turcu – "Hello",
– Narcis Iustin Ianau – "Seven",
– Elena Carstea Muttart – "Spinning",
– Ovidiu Anton – "Run away with me",
– Cristian Prajescu – "The best thing in life is to love",
– Al Mike feat. Renee Santana – "What is love",
– Andrei Leonte – "Paralyzed". In cele doua semifinale juriul si telespectatorii au ales in mod egal cate sase piese care au intrat in finala. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea au recompus, sambata seara, grupul ABBA si au prezentat spectacolul, ei urmand a fi gazde si duminica, dar si la finala nationala a Eurovision din 9 martie. In finala de pe 9 martie vor intra 12 piese, modalitatea de jurizare fiind 50% televot si 50% juriu. Romania participa anul acesta in cea de-a doua semifinala a concursului, care va avea loc la Malmo, in Suedia, pe 16 mai, iar daca se califica va intra in marea finala din 18 mai. Anul acesta, la semifinalele Eurovision participa 33 de tari, dintre care 16 concureaza in prima semifinala, cea din 14 mai, iar 17 tari lupta in cea de-a doua semifinala, din 16 mai.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.