Eurovision 2011 – Hotel FM la prima repetitie

Eurovision 2011 – Hotel FM la prima repetitie

0 103

Formatia Hotel FM, care reprezinta Romania la Eurovision, a sustinut miercuri prima repetitie pe scena din Arenele Fortuna din Dusseldorf. Potrivit site-ului oficial al concursului, membrii formatiei Hotel FM, David Bryan – solist, Gabriel Baruta – compozitor si pianist si Alex Szuz – baterist, s-au prezentat pe scena intr-o forma foarte buna si ca toti ceilalti concurenti au fost preocupati sa obtina, la aceasta prima repetitie, cel mai bun sunet.
„Avem nevoie sa auzim cum suna piesa pe scena, pentru ca acesta este un spatiu mare si sunetul se aude cu ecou”, a spus David Bryan, dupa repetitie.
Alaturi de cei trei componenti ai Hotel FM pe scena s-au aflat si dansatoarele Alexandra Gherase si Roxana Ureche.
Pana la semifinala din 12 mai Hotel FM va mai avea si alte repetitii.

Reprezentantii Romaniei vor evolua cu piesa „Change” de pe pozitia a 14-a in cea de-a doua semifinala, alaturi de concurentii Bosniei si Hertegovinei, Austriei, Olandei, Belgiei, Slovaciei, Ucrainei, Moldovei, Suediei, Ciprului, Bulgariei, Macedoniei, Israelului, Sloveniei, Estoniei, Belarusului, Letoniei, Danemarcei si Irlandei.

In prima semifinala a Eurovision, din 10 mai, vor evolua artistii din Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elvetia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croatia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaidjan si Grecia.
Pe langa telespectatorii tarilor participante, in prima semifinala vor vota si cei din Marea Britanie si Spania iar in cea de-a doua, cei din Germania, Italia si Franta. Ponderea in vot va fi 50% public si 50% juriu.
Din fiecare semifinala se vor califica reprezentantii a cate zece tari in faza finala a Eurovision, care va avea loc pe 14 mai.

Italia, Marea Britanie, Franta, Spania si Germania sunt calificate direct in finala, dat fiind statutul lor de tari organizatoare ale concursului.
Concurentii vor evolua in fiecare seara de concurs in fata a circa 25.000 de spectatori si a peste 20 de milioane de telespectatori din intreaga lume.

Anul trecut, Germania – reprezentata de Lena, cu piesa „Sattelite” – a castigat concursul organizat la Oslo, unde Paula Seling si Ovi s-au clasat pe locul al treilea, cu „Playing with Fire”, egaland cea mai buna performanta romaneasca la Eurovision, obtinuta de Luminita Anghel si Sistem in 2005.

Castigatoarea de anul trecut a Eurovision reprezinta Germania si la aceasta editie a concursului, cu piesa „Taken by a stranger”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.