Eurovision 2009 – primii sase finalisti

Eurovision 2009 – primii sase finalisti

0 163

Tina, Zero, Tabassco, Popas Band, Blaxy Girls si Dalma sunt primii sase finalisti ai selectiei nationale Eurovision 2009, desemnati in cadrul primei semifinale a concursului, care a avut loc in Studioul 3 al Televiziunii Romane, marti seara.
Tina a participat in concurs cu piesa „Pleaca”, Zero – cu „Sunny Days”, Tabassco – cu „Purple”, Blaxy Girls – cu „Dear Mama”, Popas Band – cu „Striga”, iar Dalma – cu „Love Was Never Her Friend”.
La prima semifinala a selectiei nationale Eurovision au mai participat: Juan Xavier, cu „Perdoname”, Niko & Moni-k, cu „Disco Maniacs”, Alexa, cu „A Girl Like Me”, Floriana, cu „Take the Chance”, D.D., cu „Everyday”, si Romeo Zaharia, cu „Someone Like You”.
Finalistii au fost alesi in urma unui vot mixt: votul publicului (care a valorat 50% din punctaj) si votul unui juriu de specialitate format din Mircea Dragan (compozitor), Monica Anghel (cantareata), Robert Anghelescu (compozitor), Mihai Ogasanu (compozitor), Liliana Stefan (textier), Aris Kalimeris (presedintele clubului fanilor Eurovision din Romania), Manuel Dinculescu (compozitor), Gabriel Cotabita (cantaret) si Cornel Fugaru (compozitor, presedintele juriului).
Prezentatorii au declarat ca numarul de voturi obtinute de fiecare concurent in semifinala, atat din partea publicului, cat si din partea juriului, va fi facut public pe site-ul dedicat selectiei nationale, www.tvr.ro/eurovision, dupa finala de sambata, astfel incat toti concurentii sa aiba sanse egale pe durata competitiei.
Urmatoarea semifinala, in cadrul careia vor fi prezentate tot 12 piese, va avea loc joi seara, in cadrul unei emisiuni transmise in direct la TVR 1.
Prezentatorii primei semifinale nationale au fost DJ-ii de la Radio 21, Escu, Orlando si Razvan Popescu, in camera verde fiind prezenti Alina Sorescu si Andi Villara.
Artistul care va fi ales in urma finalei selectiei nationale, sambata, va reprezenta Romania la concursul Eurovision 2009, care va avea loc la Moscova, intre 9 si 16 mai.
Concursul Eurovision se va desfasura la Complexul Sportiv Olympiisky. Costurile de pregatire si organizare a competitiei in capitala rusa se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).
Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Eurovision de Nico si Vlad Mirita, care au participat in concurs cu piesa „Pe o margine de lume”, clasandu-se pe locul 20 din 25. Castigatorul competitiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alaturi de violonistul Edvin Marton si de patinatorul Evgheni Plusenko.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.