Eurovision 2009- azi marea finala !

Eurovision 2009- azi marea finala !

0 83

Sambata, marea finala Eurovision 2009

TVR 1, TVR HD si TVR International vor transmite in direct sambata, 16 mai, de la ora 22.00 finala concursului Eurovision, in care Romania va intra pe pozitia 22. Foarte multi comentatori spun ca aceasta „intrare”, mai la final, este favorabila romancei.
Gazdele spectacolul vor fi doi noi prezentatori. Prima este Alsou, artista care a reprezentat Rusia la Eurovisionul din 2002, dupa care s-a impus la nivel international prin colaborari cu Enrique Iglesias
si John Bon Jovi. Partenerul ei de scena va fi Ivan Urgant, actor si prezentator al mai multor emisiuni de success in Rusia. Deschiderea spectacolului va fi facuta de artistii de la Cirque du Soleil, iar pe parcursul votarii telespectatorii vor putea urmari un recital al
grupului argentinian Fuerza Bruta.
Votarea va dura 15 minute, iar semnalul de incepere a votarii va fi dat din cosmos, mai precis de echipajul aflat pe statia orbitala internationala, care va participa astfel, in premiera, la concursul Eurovision.
Chiar daca la finala participa 25 de tari, clasamentul final va fi stabilit in urma notelor acordate de toate cele 42 de tari participante la Eurovisionul din acest an. Aceste note vor fi alcatuite, in fiecare tara, in proportie de 50% in baza voturilor primite de la telespectatori si 50% de catre un juriu de specialitate.
Romanii o vor putea vota pe Elena Gheorghe numai daca se afla in afara tarii, mai precis in una dintre tarile participante, si daca vor urmari transmisia televiziunii publice din tara respectiva.
Romanii din tara o vor putea vota pe moldoveanca de peste Prut, Basarabia, Nelly Ciobanu care intrat in finala cu cu piesa „Hora din Moldova”.
Succes ambelor fete!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.