Eurostat: România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții

Eurostat: România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții

0 433

România a avut cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din toate statele membre ale Uniunii Europene în luna iunie 2015 comparativ cu luna mai 2015, cu un avans de 3,5%, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).
În schimb, la nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au scăzut cu 1,1% iar în zona euro lucrările de construcții au înregistrat o diminuare de 1,9%.
În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în:
– Germania, minus 4,5%,
– Polonia (minus 4,3%),
– Suedia (minus 2,7%).
Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în România (3,5%), Bulgaria (2,6%) și Marea Britanie (2,5%).
În ritm anual, luna iunie 2015 comparativ cu luna iunie 2014, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 2,3% în zona euro și o contracție de 0,4% în UE.
În schimb, România se situează în rândul statelor cu cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții, 13,1%, creșteri anuale mai mari fiind înregistrate doar în Slovacia, 24,1% și Olanda 15,8%.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică /INS/, volumul lucrărilor din construcții a crescut în primul semestru al anului în curs, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 10,3%, respectiv cu 10,9%, comparativ cu perioada similară din 2014.
În iunie 2015, față de iunie 2014, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 13,5%, în timp ce, față de luna precedentă, creșterea a fost de 21,9%, ca serie brută, și de 3,5%, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.