Eurostat: nivelul de trai al romanilor s-a inrautatit

Eurostat: nivelul de trai al romanilor s-a inrautatit

0 79

Pensiile au crescut semnificativ de la o luna la alta, salariile au crescut si ele cu niste procente semnificative. Toate cifrele inregistrate de Institutul National de Statistica arata un castig net ascendent: in luna decembrie 2007, acesta era cu cu 12,9% mai mare fata de luna anterioara si cu 15,2% mai mare fata de luna decembrie 2006. Cele mai mari castiguri s-au inregistrat in domeniul tranzactiilor financiare, iar cele mai mici, in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta.


Cele mai semnificative cresteri salariale, de 37%, au fost inregistrate in industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, silvicultura, exploatare forestiera si intermedieri financiare.


Toate aceste cifre ne induc in eroare, deoarece statisticile au fost realizate pentru luna decembrie, luna in care au fost oferite primele de Craciun care au contrubuit la obtinerea unor rezultate positive in acest sens.


Eurostat, institutul European de referinta pentru statistici la nivelul intregii Europe, a concluzionat ca nivelul de trai al romanilor s-a inrautatit. Tot in aceasta luna, decembrie 2007, in Romania s-au inregistrat cele mai mari scumpiri din Europa: cu 10,5%, in timp ce, in restul Uniunii, majorarea nu a depasit 4,5%.


Presedintele Fundatiei pentru Promovarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii (FPIMM) Brasov, Mircea Suman, a declarat: „Am inceput sa am impresia ca datele pe care diverse institutii ale statului le pun la dispozitia cetatenilor sunt indreptate catre un camp super-optimist care contrazice starea generala a populatiei. Eurostat a analizat foarte bine modul in care a evoluat economia romaneasca si a descoperit un lucru foarte important, anume ca standardul de trai al romanilor scade de la o luna la alta. Aceasta ar trebui sa fie principala preocupare a autoritatilor”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.