Eurostat: aproape jumatate din români se confruntă cu privaţiuni materiale grave

Eurostat: aproape jumatate din români se confruntă cu privaţiuni materiale grave

0 262
În 2011, cel mai ridicat procent de persoane supuse riscului de sărăcie ÅŸi excluziune socială din Uniunea Europeană se înregistra în Bulgaria (49%), România ÅŸi Letonia (ambele cu 40%), Lituania (33%), Grecia ÅŸi Ungaria (ambele cu 31%), arată datele prezentate luni de Oficiul european de Statistică (Eurostat).
 
La nivelul celor 27 de state din Uniunea Europeană, în 2011 erau 119,6 milioane de persoane – 24,2% din populaÅ£ie – supuse riscului de sărăcie ÅŸi excluziune socială.
Nivelurile cele mai reduse ale acestui indicator se înregistrează în Cehia (15%), Suedia ÅŸi Olanda (ambele cu 16%), Austria ÅŸi Luxemburg (ambele cu 17%).
 
Un obiectiv al Strategiei Europa 2020 este scoaterea din categoria celor expuÅŸi sărăciei ÅŸi excluziunii sociale în UE a cel puÅ£in 20 de milioane de persoane până în 2020.
Progresele către atingerea acestui obiectiv sunt măsurate în funcÅ£ie de 3 indicatori – persoane aflate în risc de sărăcie, persoane ce se confruntă cu privaÅ£iuni materiale grave ÅŸi persoane ce trăiesc în familii cu o intensitate a muncii foarte scăzută (în care adulÅ£ii au utilizat mai puÅ£in de 20% din potenÅ£ialul lor de muncă în cursul anului anterior). În 2011, 17% din populaÅ£ia UE era afectată de cel puÅ£in una din aceste 3 forme de excluziune socială.
Cel mai ridicat risc de sărăcie din UE se observă în România, Bulgaria ÅŸi Spania (toate cu 22%) ÅŸi Grecia (21%) iar cel mai scăzut în Cehia (10%), Olanda (11%), Slovacia, Austria ÅŸi Danemarca (toate cu 13%).
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.