Euroscepticismul românilor pornește de la incorectitudinea UE față de România

Euroscepticismul românilor pornește de la incorectitudinea UE față de România

1 32

Românii se consideră cetățeni de rangul II în Uniunea europeană și aceasta datorită tratamentului incorect aplicat de Uniunea Europeană României, relevează ultimul sondaj CURS.
Pe de o parte mandarinii progresiști de la Bruxelles trasează tot felul de sarcini și directive României pentru a-și atinge scopurile tenebroase, acelea de deznaționalizare a țărilor din spațiul european, pe de altă parte când este vorba de avantaje de care poate beneficia țara noastră brusc se ivesc piedici birocratice de netrecut.
Exemplul evident în acest caz este neacceptarea României în Schengenul terestru, fapt pentru care România pierde miliarde de euro anual.
Din răspunsurile date de intervievați un aspect este foarte clar, incapacitatea europarlamentarilor români de a negocia în vederea binelul țării, din prostie și incultură sau din rea voință, dar și incapacitatea de a se uni în a susține la unison respectivul bine. Interesul general european ar trebui să fie pe ultimul loc în prioritățile politicienilor români, de unde rezultă cert ascendența euroscepticismului românilor.

Românii vor retorică naționalistă din partea politicienilor
Asta înseamnă că la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an ultimul lucru pe care vor să-l audă românii de la candidați este binele general al Europei, care nu se reflectă însă și în binele general al României.
Sondajul este îngrijorător pentru comasații înșurubați abuziv și nedemocratic la putere, pentru că nu mai pot veni în campania electorală cu artificii ridicole precum interesul și sprijinirea Ucrainei fără limite la cererea Comisiei Europene, coruptă până în străfundurile ei, în timp ce România este tratată în Uniunea Europeană ca o colonie aflată la marginea periferiei Europei.

55% dintre respondenți cred mai degrabă că România nu este tratată corect în Uniunea Europeană, față de cei 32% care consideră că mai degrabă România e tratată corect în UE.

13% dintre români nu și-au format o părere sau nu au vrut să răspundă.
Întrebați cine consideră că este principalul responsabil pentru pentru faptul că România nu este tratată corect în UE, respondenții au indicat politicienii români (58%), politicienii europeni (16%), reprezentanții altor state din UE (8%), altcineva (1%(), în timp ce 17% nu și-au exprimat opinia, conform aceluiași cotidian.
– Să caute soluții de negociere pentru a atinge împreună interesul comun – 48%
– Să impună interesul național în fața intereselor altor state – 35%
– Să urmărească interesul european, deoarece acesta este, în general, și în interesul național – 11%, potrivit Știri pe Surse.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. UE, cu sau fără m în fata, este un rahat artificial, total inutil, creat ca să aibă proștii ce mesteca!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.