Europenii sunt incurajati sa manance insecte

Europenii sunt incurajati sa manance insecte

0 54

FAO, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite incearca sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca rezervele mondiale de hrana sunt pe terminate. In acesta scop, organizatia incearca sa-i convinga pe occidentali sa consume „vitamine cu picioruse“. Oamenii de stiinta sustin consumul de insecte, precum viespile si lacustele, deoarece acesta ar fi benefic pentru sanatatea oamenilor. De aceea, el ar trebui incurajat pe viitor in Occident. Acest demers are la baza rezultatele relevate de un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Nationala Autonoma din Mexic, studiu care releva faptul ca aproximativ 1.700 de specii de insecte ajung pe mesele oamenilor din 113 tari, insectele fiind preferate carnii de porc sau celei de vita, datorita nivelului ridicat de proteine si nivelului scazut de colesterol.
Pe mapamond, consumul de insecte nu mai este de mult ceva ciudat. In Mexic, lacustele sunt comercializate la kilogram si prajite inainte de a fi mancate, iar o farfurie de larve de fluture gigant costa aproape 16 euro in unele restaurante. In Columbia, se mananca termite si furnici, pe care le zdrobesc si le intind pe paine, in timp ce filipinezii sunt mari amatori de cosasi, greieri si lacuste. Moliile, libelulele si gandacii sunt la mare cautare in Papua Noua Guinee, unde aceste insecte se consuma fierte sau fripte.
„Insectele sunt cele mai valoroase, mai putin utilizate si mai delicioase din lume. Poate noi, occidentalii, suntem cei excentrici“, spune naturalistul american David George Gordon.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.