Europenii ne absolva de vina in cazul «rromilor din Italia »

Europenii ne absolva de vina in cazul «rromilor din Italia »

0 106

Atitudinea comisarului european pentru justitie, Franco Frattini, a nemultumit opinia publica romaneasca prin pasivitatea de care a dat dovada. Acesta a declarat ca?: „Autoritatile italiene au publicat oficial pe 7 noiembrie textul decretului care va transpune Directiva 38 din 2004. Parlamentul italian urmeaza sa adopte textul in decurs de 60 de zile. Pozitia Comisiei Europene va depinde de versiunea finala a textului de lege care va fi aprobat de
??????????? Parlamentul italian”. Va reamintim ca aceasta directiva confera oricarui cetatean al Uniunii Europene si familiei acestuia, dreptul la libera circulatie si la rezidenta libera pe teritoriul oricarui stat membru. Mentionam ca Frattini este membru al opozitiei italiene, om politic apartinand partidului Forza Italia.


??????????? Acesta a fost criticat de colegii sai de la Comisia Europeana?: „Franco Frattini si ideea sa de a distruge taberele de romi din Roma au exacerbat o problema, in loc sa o rezolve”, a declarat liderul socialistilor din PE, Martin Schulz. Acesta a precizat ca „domnul Frattini ar trebui sa faca eforturi sa calmeze situatia si sa dea dovada de o mai mare sensibilitate, ar trebui sa respecte legea europeana”.


??????????? Mai multi parlamentari europeni au recunoscut faptul ca problema rromilor este o problema a intregii Uniuni si toate statele membre trebuie sa colaboreze in vederea solutionarii ei.


??????????? Roberto Musacchio, reprezentand grupul parlamentar Stanga Unita Europeana, a declarat ca „dezbaterea nu se refera doar la Italia si Romania, ci la intreaga UE si la viata tuturor cetatenilor, iar vina este individuala, nu colectiva”. Graham Watson a precizat ca „populatia roma nu se identifica nici cu tara Romania, nici cu orasul Roma si avem nevoie de o strategie comuna pentru integrarea acestei populatii”.


??????????? Cu toate acestea tinem sa mentionam ca nu suntem deloc de acord cu propunerea «ridicola» si nedemna de o persoana care se afla in functia de ministru de externe, pe care facut-o acum cateva zile domnul Adrian Cioroianu. Deportarea minoritatii tiganilor in desert a iscat un adevarat scandal, iar domnia sa ar trebui sa-si masoare cuvintele, mai ales cand acestea exprima lucruri delicate.




COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.