Europarlamentarii braºoveni nu se spetesc cu munca

Europarlamentarii braºoveni nu se spetesc cu munca

0 159

Joi a fost dat publicitatii un clasament al realizarilor, la Bruxelles, a tuturor europarlamentarilor, clasament in care reprezentantii Romaniei sunt printre cei mai lenesi.
Europarlamentarii brasoveni nu fac exceptie, fiind, in medie, cam pe la mijlocul clasamentului lenesilor. Majoritatea europarlamentarilor trimisi de Romania in Parlamentul European, ei au punctaje slabe atat pentru activitate, cat si pentru prezenta.
Cel mai bine clasat român este pe locul 90 din 921 europarlamentari avuti in vedere. Este vorba de Silvia-Adriana Ticau, de la PSD, iar cel mai slab este clasat Titus Corlatean, tot PSD, potrivit clasament publicat joi.

Autorul clasamentului, Flavien Deltort, este un fost asistent al europarlamentarului liberal italian Marco Cappato si analiza sa, publicata pe site-ul www.parlorama.eu, a avut in vedere date obtinute din evidentele oficiale ale Parlamentului European, luandu-i in calcul pe toti cei 921 de eurodeputati care au trecut in cursul actualei legislaturi pe la Bruxelles, prin salile cladirii europarlamentului. Actualul Parlament European a fost ales in 2004 si are in prezent 785 de membri. Datele se opresc la 31 decembrie 2008, mai precizeaza autorul clasamentului.
Topul ia in considerare activitatea europarlamentarilor incepand din 2006, incluzand astfel si perioada in care reprezentantii Romaniei erau doar eurobservatori.

Dintre europarlamentarii braºoveni cel mai bine cotat este Cristian Stanescu, care a avut activitate doar de eurobservator, el fiind trimis de grupul parlamentar PRM in Parlamentul European, pe vremea cand aceasta formatiune politica mai avea vana de peste 5%. Stanescu a primit un punct din cinci la activitate si patru din cinci la prezenta la dezbateri.

Conform topuliu, pe un loc socotit cam pe la mijloc se afla europarlamentarul brasoveano-pedelist Nicolae Vlad Popa. Acesta se poate lauda cu zero puncte din cinci la activitate si patru puncte din cinci la prezenta, asta in conditiile in care a fost si parlamentar cu drepturi depline. La o asemenea activitate par curioase iesirile atotstiutoare pe sticlele televiziunilor autohtone, cu mustacioara cu tot.

In schimb, colegul sau de partid, Dragos David, este ultimul europarlamentar brasovean de pe lista, care a primit zero puncte din cinci la activitate si doar doua puncte din cinci la prezenta. Si cu toate acestea PD-L mizeaza pe el si la alegerile din iunie.

Topul Parlorama este cel de-al doilea clasament in care este luata in vizor activitatea eurparlamentarilor romani. Dintre europarlamentarii brasoveni evaluati, doar Dragos David, adica cel din coada cozilor, mai este pe un loc eligibil pe urmatoarele liste de europarlamentare, cu toate ca in toate clasamentele a punctat mai slab decat colegul sau Nicolae Vlad Popa. Dar asta nu conteaza, sunt ciudatenii de partid.
Stimati brasoveni, in curand incepe campania electorala pentru alegerea viitorilor nostri reprezentanti in Parlamentul European. Ar fi bine sa evitati stampila in dreptul celor care mint ori prea frumos si mult, in promisiuni, ori prea din topor si cu aschii fara legatura cu trunchiul momentului. In rest belelele curg, nu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.