Europarlamentarele, bomba care arunca PSD in aer?

Europarlamentarele, bomba care arunca PSD in aer?

0 77


Apropierea alegerilor europarlamentare a adus din nou in prim plan o meteahna a PSD: cearta pe locuri eligibile la alegeri. In spiritul traditiei se fac liste lungi, se tin concalvuri de taina in miez de noapte, se ameninta cu demisia si chiar se pleaca.


Acest fenoment se pare ca a izbucnit cu o mai mare virulenta, mai toate organizatiile dorindu-si candidati pe listele, care, probabil, erau deja ocupate de candidatii “de la centru”. In incercarea de a multumi pe toata lumea si de a nu-si decima partidul, Mircea Geoana a facut o mega lista, din care, insa, din pacate, sunt eligibile sub 10 locuri, PSD fiind destul de prost cotat in sondaje si fiind in continuare tinta urii unei mari parti a electoratului. Cei care nu au apucat un loc “pe podium” ameninta cu boicotarea alegerilor ori cu demisia.


Social-democratii nu reusesc sa instaureze un sistem democratic de promovare, bazat pe valoare. Se vehiculeaza tot felul de principii, de la vechime pana la impunerea cu sila pe liste a unor personaje de la centru pe motiv de “popularitate”, fara a se gasi un echilibru intre diferitele ?criterii. Iar cand “fiantatorii” ameninta cu demisia, ceea ce presupune inchiderea robinetului decizia e si mai greu de luat. Se pun la bataie jeepuri si sute de milioane, astfel incat poate n-ar strica PSD-ului sa liciteze locurile pe liste. Macar ar fi un principiu si unul nu departe de adevar, care sa deblocheze situatia, aproape fara iesire. PSD nu mai are nici macar un lider influent care sa impuna o lista. Consiliul National de vineri, va prinde principalul partid de opozitie intr-o criza accentuata. Sa va lasa cu subtierea randurilor?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.