Europa – violenta in randul tinerilor

Europa – violenta in randul tinerilor

0 215

Circa 40 de tineri, cu varste cuprinse intre 10 si 29 de ani, mor zilnic in Europa din cauze violente, iar patru din 10 decese au fost produse de arme albe, a emis marti o alerta Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care precizeaza totodata ca 9 din 10 morti ar fi putut fi evitate, transmite Efe.
Potrivit unui raport al Biroului regional pentru Europa al OMS, peste 15.000 de tineri mor anual in mod violent, o situatie invers proportionala cu nivelul de dezvoltare a tarii si cu accesul la sanatate publica.
Violenta inregistrata intre persoane este cea de-a treia cauza provocatoare de moarte in Europa, in randul tinerilor cu varste intre 10 si 29 de ani, iar 40 la suta dintre crime – in jur de 6.000 anual – sunt comise cu arme albe, un procent mai ridicat decat in cazul deceselor produse cu arme de foc sau din alte cauze, cum ar fi strangularea.
“Avem multe lucruri de invatat de la tarile care au inregistrat un succes in procesul de prevenire a violentei. Daca toate statele ar atinge cele mai scazute cote ale criminalitatii din regiune, Europa ar putea salva viata a 13.000 de tineri annual”, a spus Zsuzsanna Jakab, directorul regional al OMS.
Cu un procent de 0,47 la suta in ceea ce priveste decesele violente la fiecare 100.000 de tineri, in perioada cuprinsa intre 2004 si 2006, Germania are cel mai scazut indice, urmata fiind de Armenia, cu 0,5 la suta; Austria, cu 0,54 la suta; Republica Ceha, cu 0,55 la suta si Marea Britanie, cu 0,58 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.