Europa la rascruce; Romania in asteptare!

Europa la rascruce; Romania in asteptare!

0 97
 
Protestul cetatenilor europeni este exprimat tot mai radical si in strada si la urne .Aceaste convulsii sociale si politice ar trebui sa impuna, cat mai urgent, o schimbare de viziune din partea Comisiei Europene, a Bancii Centrale Europene si a FMI, apreciaza pe Facebook europarlamentarul Corina CreÈ›u, care transmite un serios semnal de avertisment : euroscepticismul se transformă treptat în furie anti-UE.
”Se intensifica, in aceste zile, ritmul prabusirii guvernelor de dreapta in Europa. Insa, nemultumirea cetatenilor – ajunsa la nivelul la care poate rasturna un guvern – risca sa se dovedeasca atat de intensa, incat, cuantificata electoral, sa adanceasca criza politica intr-o maniera tot mai greu de gestionat, cum se intampla in Italia (…)
In cazul Italiei, constatam, din pacate, pe zi ce trece, ca alegerile au insemnat intrarea intr-un impas din care aproape orice cale de iesire nu ar inseamna altceva decat o cadere din lac in put…
Cred ca protestul cetatenilor europeni – exprimat tot mai radical in strada si la urne – trebuie sa impuna, cat mai urgent, o schimbare de viziune din partea Comisiei Europene, a Bancii Centrale Europene si a FMI.
Esecul strategiei lor contra crizei transforma euroscepticismul in furie anti-sistem si anti-UE. Ceea ce nu face decat sa adanceasca si sa generalizeze o criza politica al carei deznodamant va depinde, in mod hotarator, de rezultatul alegerilor din septembrie din Germania si al celor europarlamentare de anul viitor”, scrie in incheiere Corina CreÈ›u,
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.