Europa isi tine ziua in Piata Sfatului

Europa isi tine ziua in Piata Sfatului

0 617

Festivalul Regiunilor Europene de traditii si multiculturalism se va tine si anul acesta la Brasov. Intre 8 si 10 mai, Piata Sfatului se va umple de standuri reprezentative pentru regiunile din Europa, care isi vor face cunoscute traditiile culturale si culinare

Festivalul Regiunilor Europene de traditii si multiculturalism se va tine si anul acesta la Brasov. Intre 8 si 10 mai, Piata Sfatului se va umple de standuri reprezentative pentru regiunile din Europa, care isi vor face cunoscute traditiile culturale si culinare. La conferinta „Calea Europeana prin care Brasovul poate adopta politicile unui oras inteligent”, urbanisti din Viena si Munchen vor dezvalui ce inseamna un smart city.

In perioada 8-10 mai, la Brasov se va desfasura Festivalul Regiunilor Europene de traditii si multiculturalism. Piata Sfatului se va umple de standuri reprezentative ale diferitelor regiuni europene si nu numai, care isi vor prezenta traditiile culinare si culturale din zonele de unde provin. Pe 8 mai, reprezentanti din China, Australia, America de Sud, Iran, Ucraina sau Republica Moldova isi vor face cunoscute dansurile, cantecele si costumele.ue

Ca si anul trecut, pe 9 mai va fi sarbatorita Ziua Europei; cu aceasta ocazie se va organiza o conferinta cu tema „Calea Europeana prin care Brasovul poate adopta politicile unui oras inteligent”. Alaturi de alti invitati de seama, doi urbanisti straini vor impartasi etapele prin care orasele pe care ei le reprezinta au trecut pentru a deveni smart cities.

Conferinta se va desfasura la Centrul Cultural Reduta, in prezenta primarului Brasovului si a consulilor Germaniei si Austriei in Romania. Invitatii vor merge apoi in Piata Sfatului unde vor degusta produse traditionale, iar elevii de la Liceul de Muzica ce vor interpreta „Oda Bucuriei”.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.