Euroferma de vaci de lapte la Jucu

Euroferma de vaci de lapte la Jucu

0 58

Vestita localitate Jucu de langa Clu, unde Nokia a decis sa-si stabileasca resedinta din Europa de sud – est, se poate mandri acum cu o noua investitie importanta: prima euroferma de vaci de lapte din tara.
Omul de afaceri Octavian Buzoianu, proprietarul Opera Plaza, singurul hotel de cinci stele din Cluj, a investit peste 6,5 milioane de euro in acest proiect.
Modern Farm este un proiectul realizat in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, care a intrat in asociere cu terenul, sub forma de aport in natura, urmand sa foloseasca ferma pentru formare profesionala a studentilor de la zootehnie, dar si sa obtina 25% din profitul companiei.
O cota de pana la 50% din investitie va fi rambursata companiei din fondurile europene, insa, potrivit lui Buzoianu investitia totala a depasit evaluarile initiale. “In acest moment, avem 12 angajati si doua persoane calificate, un medic si un inginer specializati”, a mai spus Buzoianu.
Fabrica Modern Farm este cea mai mare finantare din fonduri SAPARD din judetul Cluj. “In acest moment avem 202 capete si am reusit o productie de circa 1.000 de litri de lapte pe luna. Cresterea efectivelor este in grafic, urmeaza sa mai avem 40 de vitei, iar productia incepe sa creasca, astfel incat, pana la finalul lunii septembrie cred ca ne vom atinge targetul stabilit de 4.000 de litri de lapte pe luna”, a explicat Octavian Buzoianu.
Potrivit investitorului, intreaga productie este preluata pentru procesare de catre compania Napolact SA, insa, o data cu atingerea capacitatii estimate de productie, societatea va reevalua si modul de valorificare a acesteia.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.