Eurocopter vrea plece!

Eurocopter vrea plece!

0 256

Cel mai mare fabricant mondial de elicoptere – Eurocopter, (care face parte din grupul EADS- European Aeronautic Defence And Space) a lasat sa se inteleaga ca ar putea reloca din Romania in Marea Britanie o parte din activitatile sale, intrucat criza financiara a egalizat costurile salariale din cele doua state, scrie publicatie The Times, citata de media franceza.
Potrivit cotidianului, deprecierea lirei sterline si costurile salariale au facut ca Marea Britanie sa fie una dintre tarile cele mai ieftine din Europa sub raportul costurilor cu firta de munca, astfel ca Eurocopter vizeaza „repatrierea” contractului de 300 de milioane de lire sterline (circa 540 mil.euro) destinat modernizarii a 30 de elicoptere PUMA apartinand armatei britanice.
La inceputul acestui an, oficialii Eurocopter Romania declarau ca intentioneaza dezvoltarea activitatii de revizii-reparatii elicoptere, la Brasov urmand sa fie dezvoltat unul dintre cele mai puternice centre industriale aeronautice ale grupului, potrivit declaratiilor directorului Eurocopter Romania, Jean Louis Mascle.
Jean Louis Mascle a facut acest anunt cu ocazia vizitei efectuate de ambasadorii Frantei si Germaniei, Henri Paul si Andreas von Mettenheim, la Grupul Eurocopter Romania, aflat pe platforma IAR Ghimbav. Presedintele „Eurocopter” Romania, Jean-Louis Mascle, le-a prezentat celor doi ambasadori rezultatele obtinute de fabrica de la Ghimbav de la infiintarea ei, in 2004, spunand ca unul din cele mai importante proiecte ale companiei este cel privind cele 20 de elicoptere britanice care ar putea fi modernizate in atelierele fabricii.
Brasovenii risca sa piarda acest contract de 450 de milioane de euro din cauza crizei care a afectat Marea Britanie. Relocarea vine pe fondul unor propuneri ale politicienilor laburisti care se tem de reactia electoratului la ideea ca reparatiile se vor face in strainatate, intr-un an in care economia britanica are nevoie disperata de investitii si locuri de munca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.