Euro-pamflet?! DEMOCRATIE DAR NU PENTRU CATEI…

Euro-pamflet?!
DEMOCRATIE DAR NU PENTRU CATEI…

0 152
Cum sa nu tina cu dintii de scaun alde van Rompuy, Catherine Day, Vivianne Reding si restul gastii "popularilor", din conducerea U.E.? De fapt, dupa ce a fost expulzata de catre propriul parlament, pe cand era ministru al justitiei, Monica Macovei a si fost un fel de comisar-procuror in Makedonia. Atunci, se pare ca s-a dedulcit la salarii (minime!) de 7- 9000 de euro…
Dar cea mai tentata este posibilitatea pensionarii la 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună pentru funcÅ£ionarii din UE, care a si fost… re-aprobata! De fapt, in perspectiva ca "popularii europeni" sa ajunga cat… PDL-ul de la noi in Parlament, masurile de …protectie a colaboratorilor apropiati  e fireasca, fiind vorba de "Rapoarte" contrafacute, precum si recentul MCV, la adresa Romaniei!
Da, asa este , in acest an, 340 de functionari se vor pensiona la 50 de ani, cu o pensie de 9.000 de euro pe lună! Da, ati citit corect! Pentru a sprijini integrarea personalului nou , de la noile state membre ale UE ( Polonia , Malta, tarile din Europa de Est), funcÅ£ionarii din ţările vechi membre (ca Belgia, FranÅ£a, Germania, Olanda etc…) vor primi din partea Comisiei Europei aceasta oferta, doar ca să se pensioneze. Cum se vede, ei voteaza legi, fără control ÅŸi-si atribuie ,,pensii de aur" din impozitele noastre, ale tuturor contribuabililor europeni. Inclusiv de la amaratii din Bulgaria si Romania, pe viata carora se fac experimente!!
Cum se vede, tehnocraÅ£ii europeni de la Bruxelles beneficiaza de pensii de nababi! In acelasi timp, parlamentarii, care si ei beneficiaza de regimuri speciale, nu primesc nici o treime din ceea ce ating acesti domni, indiferent de vechime … Adica, Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecÅ£ia datelor, a primit, numai dupa 1 an si 11 luni de serviciu (in noiembrie 2010), o pensie de 1.515 euro / luna. Echivalentul a ceea ce se ,,ofera", în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă (40 de ani!). Colegul său, Peter Hustinx, si-a văzut contractul reinnoit cu inca 5 ani. Acesta va avea dreptul la aproape 9.000 euro pensie pe lună!
Surprinzator , dar in afara de presa franceza si acum cea engleza, oficial nimeni nu s-a decis sa-i ia la intrebari. Deci e firesc ca slujbasii dlui Barosso profita. E ca ÅŸi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit …de la Mantuitorul un cec în alb.
Multi alti tehnocraţi se bucura de acest privilegiu:
1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie, va primi 12.500 euro pensie pe luna.
2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12.900 euro / luna.
3. Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14.000 euro / luna.
Pentru Listă de verificare complete, fa click pe adresa de mai jos: http://www.kdo-mailing.com/redirect.asp?numlien=1276&numnews=1356&numabonne=62286
Pentru ei, este jack-pot-ul mult visat. Fiind in funcÅ£ie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a ,,avea o carieră completă", prin urmare, de a obÅ£ine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai ca pensiile lor ,,sparg orice plafoane europene de pensionare", dar pe deasupra, pentru ei e suficient a lucra doar 15 ani ÅŸi jumătate (dintr-o viata de om) pentru a valida o cariera completa,"în timp ce tu, ca si mine, trebuie sa te omori la serviciu 40 de ani", scrie o cunoscuta publicatie franceza. Confruntandu-se cu prăbuÅŸirea sistemelor de pensiiin toate tarile europene, specialistii in domeniu recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (in 2020).
Pentru ei, cei de la Bruxelles, nu e nicio problemă, sunt suficienti doar 15,5 ani … IniÅ£ial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar …conceptele mai noi de "secret de serviciu", de-a lungul anilor, asimilarile si sporurile "speciale" au fost acordate si altor angajaÅ£i. Acum e o adevarata "armată" care se bucura: judecători, magistraÅ£i, grefieri, controlori, mediatori etc. Dar, mai nasol, în acest caz, este că acestia nu contribuie nici cu o centime de euro la super-pensiile lor.
Totul se plăteÅŸte de catre contribuabili… Noi cotizam toata viata ÅŸi la cea mai mică întârziere de plată, ni se reaminteÅŸte: urmeaza amenzi, penalităţi de întârziere la plată etc. …fara nicio mila. Ei sunt scutiti de toate acestea.Va puteti imagina? Chiar ÅŸi judecătorii CurÅ£ii de Conturi, care se presupune că …verifica dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiaza de acest sistem ÅŸi nu plătesc nicio cotizatie. In schimb ei nu uita ca trebuie sa joace rolul de ,,jandarmi ai cinstei loialitatii si corectitudinii " la Bruxelles ÅŸi continuă să dea lecÅ£ii de ortodoxie bugetara, desi au ambele mâini pana dincolo de coate în oala cu miere…
La ora la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenÅ£a crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12.500 – 14.000 euro / lună după doar 15,5 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea … Acest lucru este pura provocare!
Scopul acestor randuri, scria publicatia amintita, este de a alerta toti cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene.
Împreună putem crea o maree. Pentru ca nu există îndoială: tehnocraÅ£ii din Europa continuă să se bucure, chiar fara griji, de astfel de pensii. S-a efectuat un studiu precis ÅŸi documentat despre aceste pensii europene, studiu deja preluat de către mass-media.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.