EURO 2024 : Cea mai clară victorie a României la un turneu...

EURO 2024 : Cea mai clară victorie a României la un turneu final, 3-0 cu Ucraina

0 62

Naționala de fotbal a României a debutat cu victorie la turneul final al Campionatului European 2024 după ce a învins Ucraina cu 3-0 în cadrul Grupei E. Tricolorii au fost încurajați de 30 de mii de fani, prezenți în tribunele stadionului extraterestru din Munchen, suporteri veniți din România dar și din alte țări europene. A fost o atmosferă fantastică, care i-a impulsionat pe elevii lui Iordănescu. Victoria contra Ucrainei a fost prima la acest calibru înregistrată de România la vreun turneu final, european sau mondial.
România a fost vioara întâi pe parcursul primei reprize, atât pe teren, dar și în tribune, unde zecile de mii de suporteri au creat o atmosferă spectaculoasă. Pe teren, startul de partidă i-a găsit pe elevii lui Edward Iordănescu într-un presing avansat, ceea ce a forțat apărarea ucraineană să comită greșeli. Denis Man a interceptat o degajare greșită a portarului Lunin, a pasat către căpitanul Nicolae Stanciu care șutat din prima, de la 20 de metri, direct în vinclul porții ucrainiene. După reușita din minutul 29 tricolorii au mai avut o ocazie importantă tot prin Stanciu. Mijlocașul român a executat un corner în minutul 39 iar mingea a lovit bara după ce l-a depășit pe portarul ucrainian.

România a făcut spectacol și în startul reprizei secunde când a mai punctat de două ori într-un interval de 4 minute. Răzvan Marin a finalizat un contraatac cu un șut la colțul lung în minutul 53 și a dublat avantajul tricolorilor. Golul trei l-a găsit la finalizare pe Denis Drăguș, atacantul punctând simplu din fața porții după o acțiune creată de Man. Finalul de meci i-a găsit pe ucrainienii în atac, dar apărarea României, cu Florin Niță în prim plan, blocat la ocaziile naționalei pregătite de Serghiy Rebrov. Cea mai mare ocazie a fost ratată de Yaremchuk în prelungiri, când a lobat o minge peste Niță, dar aceasta a căzut pe bară. Cu cele trei puncte câștigate la Munchen naționala României se poate gândi și lau o calificare din grupă. În meciul doi din cadrul grupei E naționala pregătită de Edi Iordănescu întâlnește vineri 22 iunie naționala Belgiei.

EURO 2024 – Grupa E
România – Ucraina 1-1 (0-1)
Marcatori: Stanciu (29), R. Marin (53), Drăguș (57)
Munchen, Munich Football Arena 66.000 de spectatori

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.