EURO 2024 : Belgia – România 2-0, dar echipa noastră păstrează șanse...

EURO 2024 : Belgia – România 2-0, dar echipa noastră păstrează șanse mari de calificare în optimi

0 43

Sâmbătă, 22 iunie, la Campionatul European de fotbal EURO 2024, găzduit de Germania, s-au disputat ultimele trei jocuri din etapa secundă a grupelor: Belgia – România 2-0 (FOTO, pe „Köln Stadium” din Köln, în grupa E), Georgia – Cehia 1-1 (la Hamburg) și Turcia – Portugalia 0-3 (la Dortmund, ambele în grupa F). Echipa României a încasat gol chiar în min.2, dar, chiar dacă acest lucru a descumpănit-o, a luptat cu ambiție, împotriva unui adversar de calibru. Tricolorii noștri au avut câteva ocazii foarte bune, în repriza a doua, portarul Niță a intervenit excelent în situații la limită, dar begienii au dat lovitura spre final și s-au impus, 2-0. Totuși, pentru că în clasamentul grupei toate echipele au câte trei puncte, calificarea, directă sau de pe locul trei, se joacă în ultimele două meciuri : Belgia – Ucraina și Slovacia – România.
România : Niță – Rațiu (Sorescu), Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin (Olaru), Stanciu – Man, Drăguș (Alibec), Mihăilă (I. Hagi). Mai trebuie amintit că, din nou, echipa noastră a fost încurajată de peste 20 de mii de fani, prezenți la Hamburg!
În grupa E conduce România, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina (toate cu câte 3 puncte). Grupa F este condusă de Portugalia (cu 6 puncte), deja calificată în optimile de finală, urmată de Turcia (cu 3 puncte), Cehia (cu 1 punct) și Georgia (tot cu 1 punct). Primele două clasate în cele șase grupe și cele mai bune patru echipe de pe locul trei își vor asigura prezența în „optimi”.
Ultimele confruntări din grupa tricolorilor se vor disputa miercuri, 26 iunie, începând cu ora 19:00: Slovacia – România (la „Frankfurt Arena” din Frankfurt) și Ucraina – Belgia (la Stuttgart).
Duminică, 23 iunie, de la ora 22:00, sunt programate primele două meciuri din etapa a treia, ultima, a grupei A: Elveția – Germania (la Frankfurt) și Scoția – Ungaria (la Stuttgart). Grupa este condusă de Germania (cu 6 puncte), deja calificată în „optimi”, urmată de Elveția (cu 4 puncte), Scoția (cu 1 punct) și Ungaria (fără niciun punct).
Luni, 24 iunie, începând cu ora 22:00, se vor disputa primele două jocuri din etapa a treia, ultima, a grupei B: Croația – Italia (la Leipzig) și Albania – Spania (la Düsseldorf). Pe locul unu este Spania (cu 6 puncte), care și-a asigurat deja prezența în optimile de finală, după care vin Italia (cu 3 puncte), Albania (cu 1 punct) și Croația (tot cu 1 punct).
Turneul final se desfășoară în perioada 14 iunie – 14 iulie, pe zece stadioane.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.