EURO 2024 : a doua semifinală, Anglia – Olanda (miercuri, 10 iulie,...

EURO 2024 : a doua semifinală, Anglia – Olanda (miercuri, 10 iulie, ora 22,00)

0 33

Cea de-a doua semifinală a EURO 2024 se joacă miercuri, 10 iulie, de la ora 22:00 : Anglia – Olanda. Asta, după ce marți, Spania a trecut de Franța, scor 2-1 și s-au calificat în finala EURO 2024.

 Englezii pot ajunge pentru a doua oară consecutiv într-o finală de “european“, după ce în 2021 au fost învinși chiar pe Wembley de Italia, la loviturile de departajare. Olanda a câștigat EURO în 1988 și nu a jucat nicio altă finală.

Olanda a câștigat o singură dată Campionatul European, în 1988. De atunci, „portocala mecanică” n-a mai ajuns nici măcar o dată în ultimul act la un turneu final continental. În urmă cu 36 de ani, batavii au avut un parcurs de excepție, încununat cu victoria din finală contra URSS-ului, scor 2-0.

În drumul spre finală, Olanda a dat piept și cu Anglia, în faza grupelor, pe care a învins-o cu 3-1. Marco van Basten a strălucit și în acea partidă, uriașul atacant reușind un hattrick. Batavi speră ca istoria să se repete în această seară la Dortmund. E egalitate perfectă între Olanda și Anglia. Fiecare dintre cele două naționale au câte 7 victorii, alte 9 meciuri terminându-se nedecis.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.