Etnovember

Etnovember

0 109

Douazeci de expozitii, concerte si un targ medieval, sunt cateva dintre actiunile propuse de festivalul Etnovember, care va incepe in acest weekend. Timp de trei zile, brasovenii sunt invitati la activitatile culturale organizate de studentii, doctoranzii si cadrele universitare ale Universitatii Transilvania, care celebreaza 20 de ani de la
infintarea mediatecii Norbert Detaeye.
Festivalul se afla la cea de-a 13 editie, una aniversara. Asociatia Detaeye reprezinta suportul logstic al Mediaticii in organizarea acestor evenimente culturale. Debutul festivalului va avea loc sambata, 19 noiembrie, la ora 13, cand la Aula Universitatii se deschid 20 de expozitii de fotografie, arhitectura, grafica si arte decorative. Seara, la ora 21 va avea loc concertul aniversar, sustinut de trupa europeana The Original Patershol Ragtimers. Duminica, la ora 13, incepe targul medieval in bastionul tesatorilor.
Seara la ora 21, brasovenii sunt asteptati la muzeul de arta, pentru a asculta un concert de muzica jazz sustinut de aceeasi trupa, The Original Patershol Ragtimers. Ziua de luni este dedicata poeziei si muzicii. La ora 14, la Facultatea de litere, va avea loc un non stop poetic, apoi, la casa muresenilor, Norbert Detaeye va sustine un concert la pian. Seara, intr-o cunoscuta cafenea din oras, va avea loc ultimul concert din cadrul festivalului.
Timp de 13 ani, la festivalul Etnovember au lucrat peste 500 de studenti, au avut loc peste 200 de expozitii si peste 70 de concerte, iar numarul participantilor la festival este estimat la peste 18 000 de persoane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.