Etnia roma, pricipala cauza a interzicerii romanilor in Anglia

Etnia roma, pricipala cauza a interzicerii romanilor in Anglia

0 105

Decizia Guvernului englez de a prelungi cu un an restrictiile pe piata muncii pentru cetatenii romanii se datoreaza in mare parte problemelor pe care etnia roma le creeaza in Italia si Spania. Aceasta afirmatie apartine ministrului Muncii, Paul Pacuraru, care considera ca, desi romanii sunt apreciati ca muncitori in U.E., acestia ar avea de suferit din cauza co-nationalilor de etnie roma. Cam sovinista declaratia pentru un ministru. Fara sa-si dea seama, domnul Pacuraru aplica aceeasi valoare de judecata facuta de vestici. Pentru ca unii dintre noi sunt hoti, violatori sau criminali, cu totii purtam aceeasi eticheta.


Totusi, Paul Pacuraru vede si partea plina a paharului: „Romania este putin interesata sa exporte muncitori in prezent (…) iar politicile guvernamentale sunt de stopare a fenomenului sau de reducere a numarului celor care pleaca. Probabil ca este mai degraba o problema de deminitate nationala”.

??????????? Guvernul de la Londra a impus cote pentru accesul muncitorilor romani si bulgar fara calificare in agricultura si industria agroalimentara britanica. In ceea ce ii priveste pe muncitorii calificati, acestia primesc doar locuri de munca ce nu pot fi ocupate de britanici, iar angajatorul britanic trebuie sa dea o declaratie prin care confirma faptul ca nu exista niciun englez capabil sa realizeze munca respectiva.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.