Este nevoie în continuare de sânge la Braşov

Este nevoie în continuare de sânge la Braşov

0 161

Chiar dacă numărul donatorilor la Centrul Județean de Transfuzii a crescut în ultimele zile, încă este nevoie de componente sanguine. O singură pungă de sânge poate salva trei vieți

Chiar dacă numărul donatorilor la Centrul Județean de Transfuzii a crescut în ultimele zile, încă este nevoie de componente sanguine. O singură pungă de sânge poate salva trei vieți.
După un apel pe o rețea de socializare mulți brașoveni au răspuns mesajului și au venit să doneze la Centrul Județean de Transfuzii. Printre donatori s-au numărat în această săptămână polițiști și sportivi ai Clubului Corona, ale căror campanii au crescut considerabil numărul donatorilor.

Din fericire, Braşovul nu se confruntă cu o criză de sânge, aşa cum se întâmplă în marile centre din ţară, însă este nevoie permanent de diferite componente sanguine așa că numărul donatorilor ar trebui să fie constant.
Potrivit Cameliei Roșu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Brașov, ar fi nevoie, permanent de circa 60-70 de donatori pe zi, în condiţiile în care terapia transfuzională se folosește în permanență.
O pungă de sânge poate salva trei vieți.

Sângele este separat prin centrifugare și se obține un concentrat eritrocitar, plasmă și cel de-al treilea preparat concentratul trombocitar. Sunt perioade însă când anumite componente din grupele rare şi mai ales cu RH negativ se găsesc cu greu.

Multe persoane vin să doneze atunci când un apropiat are nevoie de sânge.
Pot dona persoanele care au între 18-60 ani, o greutate de peste 50 kg, puls regulat, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg și care să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale După donare, donatorul primeşte o zi liberă de la muncă, reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun şi alocaţie de hrană sub forma tichetelor de masă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.