Esec romanesc la Eurovision

Esec romanesc la Eurovision

0 63

Reprezentantii Romaniei la concursul Eurovision 2008, editie care anul acesta s-a desfasurat la Belgrad, au ocupat un „mult-suba-steptari” loc 20. Nico si Vlad Mirita, reprezentantii tarii noastre la concurs, s-au clasat pe locul 20 la concursul castigat de reprezentantul Rusiei, Dima Bilan.
Astfel, editia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfasura in Rusia, asta datorita lui Dima Bilan care a castigat competitia din acest an, cu piesa „Believe”. Interpretul din Rusia a obtinut un total 272 de puncte, acesta este prima data cand Rusia castiga concursul Eurovision. Rusul a fost unul dintre favoritii marii finale, fiind insotit pe scena de violonistul Edvin Marton, care l-a acompaniat la vioara sa Stradivarius, dar si de patinatorul medaliat olimpic, Evgheni Plusenko, care a evoluat pe o mica scena de gheata.
Trecand la „oile noastre”, va informam ca, la voturile telespectatorilor, pe baza carora s-a stabilit clasamentul final, Romania a obtinut punctajul maxim – 12 puncte – doar din partea Moldovei si a Spaniei, in timp ce Marea Britanie, Macedonia, Ucraina, Germania, Estonia, Bosnia Hertegovina, Albania, Belgia, Letonia, Serbia, Islanda, Norvegia, Ungaria, Andorra, Polonia, Slovenia, Armenia, Cehia, Olanda, Turcia, Malta, Elve?ia, Azerbaidjan, Grecia, Finlanda, Croa?ia, Suedia, Belarus, Lituania, Rusia, Muntenegru, Georgia si Danemarca nu le-au acordat niciun punct lui Nico si lui Vlad Mirita, care au interpretat piesa „Pe o margine de lume”. Tara noastra si-a adunat celelalte puncte cu ajutorul San Marino – 1, Israel – 6, Cipru – 3, Irlanda – 3, Franta – 4 si Portugalia – 4.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.