Escrocherie cat ai Clipea din ochi

Escrocherie cat ai Clipea din ochi

0 162

La vremuri de criza, nici escrocii nu mai sunt ce-au fost. Situatiile de mare stramtoreala financiara se vad foarte bine nu doar in buzunarele amarastenilor ci si in cele obisnuite cu fosnetul banilor. Criza se masoara la fel de bine nu doar in zona proletara a societatii, ci si in cea obisnuita cu banul castigat usor.
Un bun barometru pentru reducerea pretentiilor in timpuri de austeritate este si celebrul escroc brasovean Mihai Clipea. Regele neincoronat al tepelor a comis-o din nou, dupa nici doua luni de la iesirea din puscarie, unde ispasise ultima pedeapsa pentru inselaciune din lungul sir al faptelor lui de neuitat.
Criza a atins, pare-se, si anvergura loviturilor in care se specializase Clipea. Care tocmai a fost retinut de oamenii legii pentru 29 de zile din pricina (im)posturii in care a fost descoperit. Maestrul escrocheriilor se dadea drept angajat al Crucii Rosii. Tocmai il convinsese pe un cetatean ca-i poate facilita unele interventii in schimbul a doar 200 de lei. O nimica toata, fata de sumele pe care le pretindea pe vremea cand vindea pianul din holul Hotelului Aro Palace ori nici mai mult nici mai putin decat Parcul Central din Brasov. La fel de celebra a ramas in analele brasovene si tentativa de vanzare a Cimitirului Eroilor. Era pe vremea cand Clipa juca, rand pe rand, roluri de procur, ofiter al fostei Securitati, inspector de metrologie, functionar al Primariei sau chiar diplomat, Ipostaze din care teparul sef al orasului a obtinut mult mai multi bani decat amaratii de 200 de lei la care s-a pretat ca sa ajunga din nou in Penitenciar, unde risca sa stea de data asta pana la 15 ani. Incarcerarea nu pare a fi, insa, o problema pentru el. Gratiile celulei or fi confectionate din acelasi material ca deviza lui inoxidabila: „Cat timp exista fraieri, poti vinde orice“.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.