Esapamentul si aspiratorul

Esapamentul si aspiratorul

0 100

Potrivit folclorului popular, cand ceva este pe teava se cheama ca vrea sa iasa. Guvernantii, reprezentati la cel mai nivel de catre premierul Tariceanu, ministrul de Finante Vosganian si cel al Mediului Korodi, ne conving zilele acestea ca pe teava se si poate indesa ceva, cu sanse mari sa nu mai iasa niciodata de acolo.
E vorba, desigur, de teava de esapament. Pe care cei trei mimeaza ca o vegheaza pentru a nu ne polua prea tare plamanul, in timp ce ne intoxica urechea cu gogosi despre protejarea mediului.
Cazul cetateanului din Arad care a avut curajul nebun de a da in judecata statul pentru a-si recupera taxa de prima inmatriculare a pus pe jar autoritatile. Dupa ce aradeanul a si castigat in prima instanta iar mai toti avocatii din tara cu oarece faima si-au postat pe site-uri oferta de reprezentare pentru recuperarea zisei taxe, cei care au introdus-o abuziv si-au muncit mintile pentru a continua s-o mentina, la fel de abuziv.
Asa ca au botezat-o altfel – taxa de protectia mediului – sperand ca, prin schimbarea denumirii, s-o faca pierduta in hatisul judiciar si sa creeze confuzie pe holurile tribunalelor.
Trioul Tariceanu-Vosganian-Korodi s-a agatat ciochine de teava de esapament si n-o sa-si dea drumul decat cand o vedea vistieria burdusita de banii colectati din taxa. Mai multe tevi in cap decat cei doi ministri si seful lor au la aceasta ora judecatorii care se vor pronunta in recursul statului contra aradeanului. Abia astia se pot plange ca simt presiuni asupra lor, inaintea deliberarii in, probabil, cea mai delicata speta din ultima vreme.
Schimbarea peste noapte a denumirii controversatului bir din taxa de prima inmatriculare in taxa de protectie mediului este rezultatul mutarii trioului de la botul masinii, unde si-au notat constiincios marca masinii, capacitatea cilindrica si anul de fabricatie, la dosul acesteia, unde s-au legat de teava de esapament.
Ar putea, la rigoare, ca masura sa fie intr-adevar una benefica de protejare a ambientului si doar noua sa ni se para ca este un furt la drumul mare. Daca obiectul din mainile celor trei nu-i o teava de esapament, cu siguranta este un furtun de aspirator. Cu butonul de declansare la Palatul Victoria si cu gura adanc infipta in buzunarele noastre.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.