Eruptia vulcanului La Cumbre – Galapagos

Eruptia vulcanului La Cumbre – Galapagos

0 125

Agentiile de presa au prezentat, in ultimele zile, imagini spectaculoase de la eruptia vulcanului La Cumbre, situat in arhipelagul Galapagos, arhipelag cunoscut pentru fauna si flora sa deosebita, si mai ales pentru broastele testoase uriase care traiesc doar acolo. Se stie ca arhipelagul este de origine vulcanica, astfel ca nu este de mirare trezirea la acivitate a unuia dintre vulcanii „adormiti”, in speta La Cumbre. Vulcanul arunca lava de mai bine de 10 zile, astfel ca suvoiul de lava depaseste 200 de metri in latime si zece metri in lungime.
La Cumbre are o altitudine de aproape 1.500 de metri si acopera intreaga insula Fernandina din Oceanul Pacific. Biologii se tem ca erupþia vulcanica pune in pericol, printre altele, iguanele, pinguinii si cintezoii gazduiti pe insula.
Din pacate omul este prea mic fata de vrerile naturii, care isi merge drumul ei fara sa-i pese de „ganganiile” care ii umbla pe spinare si care uneori se cred mai destepti decat ea, suparand-o. Insa in cazul eruptiei vulcanului La Cumbre (varf, pisc – in spaniola, n.a.) evenimentul poate fi socotit ceva normal, cu consecintele respective.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.