Erotismul de la tv creste numarul sarcinilor la …adolescente !

Erotismul de la tv creste numarul sarcinilor la …adolescente !

0 137

Cercetatorii americani au demonstrat ca adolescentele care urmaresc cu regularitate programe de televiziune cu continut erotic sunt de doua ori mai expuse riscului de a ramane insarcinate inainte de varsta de 20 de ani.
Subiectul efectului avut asupra tinerilor de scenele cu caracter sexual prezentate pe posturile de televiziune a fost adeseori dezbatut de parinti, psihologi si specialistii din mass-media, potrivit unui studiu citat de time.com.
Potrivit unui nou studiu, realizat de cercetatorii de la trustul specializat in sondaje de opinie si analize de piata Rand Corporation, expunerea adolescentilor la scene cu continut sexual explicit influenteaza in mod direct numarul de sarcini inregistrate in randul tinerelor.
„Aceasta legatura intre expunerea la un astfel de continut la televizor si riscul unor sarcini ulterioare este foarte puternica”, a declarat Anita Chandra, specialist in comportamenul uman si coordonator principal al acestui studiu. Chandra a adaugat ca asocierea ramane puternica si in conditiile in care se iau in considerare alti factori.
O astfel de expunere constanta ar putea sa explice partial motivul pentru care, in Statele Unite, procentul sarcinilor in randul adolescentilor este de doua ori mai ridicat decat in celelalte tari industrializate dezvoltate. Chandra a intervievat 1.461 de tineri, cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, discutand cu fiecare dintre acestia de cel putin trei ori, in intervalul 2001 – 2004. Chandra a declarat ca rezultatele ei confirma concluziile altor studii care au relevat o stransa legatura intre expunerea la scene cu continut sexual explicit difuzate de posturile de televiziune si procentul sarcinilor inregistrate in randul adolescentelor.
Studiile anterioare au descoperit doua modalitati majore prin care aceasta perceptie asupra scenelor erotice influenteaza numarul sarcinilor in randul adolescentelor – prin incurajarea tinerilor sa devina activi din punct de vedere sexual chiar din primii ani ai adolescentei lor si prin promovarea ideii de folosire intermitenta a contraceptivelor.
Cu toate acestea, este putin probabil ca posturile de televiziune si industria cinematografica sa reduca numarul scenelor cu continut erotic din produsele pe care le lanseaza pe piata. Din acest motiv, American Academy of Pediatrics a initiat, in urma cu un deceniu, campania Media Matters, nu doar pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveste influenta avuta de televiziune si de industria cinematografica asupra tinerilor, ci si pentru a alerta parintii in privinta rolului vital al monitorizarii programelor urmarite de copiii lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.