Erori ucigase la Stationarul Tractorul

Erori ucigase la Stationarul Tractorul

0 673
Schimb de garda ilegal, servicii medicale prestate fara contract de catre un medic din afara spitalului si neglijenta. Sunt neregulile comise de doctorii din stationarul Tractorul, care au dus la mortea batrinei gasita inghetata pe camp. Medicul care a schimbat garda risca desfacerea contractului de munca, in timp ce prietena din Sfantu Gheorghe, care i-a tinut locul, va trebui sa dea explicatii politiei. Nicio masura n-o va putea insa readuce in viata pe octogenara Ioana Caloian, victima unor protocoale inumane si a unei nepasari crase din partea corpului medical.
Ancheta interna din Spitalul Judetean a scos la iveala neregulile comise de cele doua doctorite implicate in cazul tragic al Ioanei Caloian, octogenara decedata in cimp  dupa ce a fost externata din spital, sub semnatura. Medicul de garda dr. Eva Ionel- medic primar Boli Interne, a cedat garda fara sa-si anunte superiorii, incalcand astfel regulamentul de ordine interioara a spitalului. Potrivit dr. Daniela Neculoiu – directorul medical al Spitalulului Judetean, medicul care dorea cedarea sau schimbarea garzii completa un formular existent in procedurile operationale ale spitalului , in acest formular preciza medicul care accepta garda , era semnat de ambii medici atat cel care cedeaza cat si cel care primeste, de seful de sectie iar ultimul care semneaza este directorul medical. Formularul nu a fost, insa, completat.
A doua neregula pentru care s-a facut sesizare la politie o priveste pe doctorita Veronica Grigore – medic specialist reumatolog. Fost rezident in Spitalul Judetean,  lucra de fapt in Spitalul din Sfintu Gheorghe si a tinut garda in locul doctoritei Ionel.
Medicul titular dr.Eva Ionel va trebui sa dea explicatii in comisia de disciplina care se va intruni joi. Ea risca de la o simpla sanctiune cu avertisment pina la desfacerea contractului de munca. Doctorita Grigore, cea care a consultat-o pe batrana si care ar fi trebuit sa o opreasca in camera de consultatie, va trebui sa dea explicatii la politie. Desi cea care a consultat-o pe varstnica si a pus-o sa semneze refuzul de internare este dr Grigore, parafa din registrul de consultatie este a dr. Ionel. Cazul ar putea fi considerat si munca la negru, spune Dan Suciu – inspector sef adjunct ITM Brasov.
Ioana Caloian, in virsta de 82 de ani, a fost gasita moarta, duminica seara, pe un cimp din zona cartierului Rulmentul. Sambata dimineata, fusese lasata sa plece din Spitalul „Tractorul” in pijamale, cu papuci de casa si o paturica pe umeri. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a cerut o ancheta in acest caz, iar o echipa de control este asteptata la Spitalul Clinic de Urgenta.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.