Eroii morti in Afganistan au fost pomeniti de Ziua Veteranului

Eroii morti in Afganistan au fost pomeniti de Ziua Veteranului

De Ziua Veteranului, militarii brasoveni au depus coroane de flori la mormintele celor doi ostasi brasoveni cazuti in misiunile din Afganistan. Paul Caracuda si Valerica Leu si-au sacrificat viata in slujba Armatei Romane in primavara anului 2010, la o luna diferenta unul de altul

De Ziua Veteranului, militarii brasoveni au depus coroane de flori la mormintele celor doi ostasi brasoveni cazuti in misiunile din Afganistan. Paul Caracuda si Valerica Leu si-au sacrificat viata in slujba Armatei Romane in primavara anului 2010, la o luna diferenta unul de altul.
De cand participa la misiuni in strainatate, Armata Romana a pierdut 26 de ostasi care asigurau pacea in diferite zone ale globului. Doi dintre acestia sunt brasoveni, sublocotenentii post mortem Valerica Leu si Paul Caracuda. Ambii au fost soldati apreciati de colegii lor, atat ca profesionisti, cat si in calitate de camarazi. Comandantii lor ii descriu ca pe niste adevarati profesionisti.afganistan
Momentul festiv a inceput cu un ceremonial religios, urmat de depunerea de coroane de catre comdandantul unitatii de vanatori de munte din Brasov si de elevi care au reprezentat Inspectoratul Scolar Judetean. Potrivit generalului Tudorica Petrache, comandantul Brigazii 2 Vanatori de Munte Brasov, comemorarea eroilor Caracuda si Leu, rapusi in timp ce executau misiunile in care ii trimisese Armata Romana, a fost un moment extrem de important, nu numai pentru militati ci si pentru familiile celor doi.
A fost primul an in care eroii cazuti in Afganistan au fost comemorati de Armata Romana, dupa ce Guvernul a dat o Hotarare in acest sens la sfarsitul anului trecut.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.