Eroarea sistemului medical pilotată… din Sibiu

Eroarea sistemului medical pilotată… din Sibiu

0 202

Operațiunea de drenare a banilor de la bugetul de stat spre rețelele de spitale private e un proiect liberal pilotat din Sibiu spun cei de la Caţavencii. Ministrul Sănătății, Victor Costache, operează ilegal, în contradicție cu statutul de ministru, la spitalul privat Polisano din Sibiu. Costache dă un ordin de ministru care bagă Polisano pe lista spitalelor calificate la bani de stat, după ce modifică, în text, numărul de angiografe care fac spitalul eligibil. Tot Costache o pune la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pe Adela Cojan de la Polisano. Horațiu Moldovan, secretar de stat de la Ministerul Sănătății, adus de Costache, e angajat la Sanador, altă rețea privată de spitale. Și, bomboana de pe colivă, apare o ordonanță care zice că spitalele privațe se pot îndestula din banii spitalelor de stat. Tot acest deranj cu privatizarea banilor din Sănătate e manevrat de penelista vicepremieră Raluca Turcan din Sibiu. Se spune, dar noi nu credem, că Raluca și Victor au în comun o poveste de natură cardiologică, în care atît inima, cît și alte organe sînt implicate, o poveste de cuplu, clandestinitate și alte cuvinte pe care ne ferim să le repetăm.

Ați crede că șeful cel mare și mut, care se odihnește în cinci case deodată, e străin de aceste manevre otrăvite și că, dacă ar afla, i-ar da pe infractori pe mîna noilor procurori de elită, pe care doar ce i-a numit. Păi, ia să vedem. Cine e director la Polisano? Domnul Jurgen Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, cu sediul la Sibiu. Domnul Porr mai e și finul de cununie și botez al șefului cel mare și mut. Deci știe? Știe.

Acum, să fim serioși: dacă era să se aplice formulele Kövesi de anticorupție, aveam de-a face cu “grup infracțional organizat”, “trafic de influență”, “conflict de interese”, “subminarea economiei naționale” și altele. Mai ales că dovezile – fapte și documente – sînt peste tot. Pe Costache îl ridicau cu mascații, guvernul era chemat la DNA, iar presa – presupunînd că propaganda și-ar fi urmat cu loialitate procurorii – ar fi publicat stenogramele convorbirilor dintre infractori, obținute de SRI și “curățate” de DNA, pentru distrugerea victimelor înainte de reținere și anchetare. Presa de scandal ar fi dat pe surse stenogramele femeii măritate Turcan cu celibatarul Costache, așa încît “mizeria” morală în care e înfășurată operațiunea penală să pice ca un guler de vulpe însîngerat pe mantoul alb. Să vă imaginați numai ce s-ar fi petrecut pe online, ce MUIE PNL și RUIE MALUCA ar fi răbufnit pe conturile orchestrate de Servicii! Iar în stradă, în fața Guvernului, încercați să vi-i imaginați pe cei o sută de mii de protestatari agitînd momîile îmbrăcate în zeghe ale grupului infracțional.

Groaznic! Ce bine că nu e decît un coșmar!

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.