Epidemia de Covid-19 a fost declarată ,,pandemie”, de către Organizaţia Mondială a...

Epidemia de Covid-19 a fost declarată ,,pandemie”, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii!

0 76

,,Focarul global de coronavirus a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale. OMS a evaluat acest focar 24 de ore din 24 şi suntem profund preocupaţi atât de nivelurile alarmante de răspândire, şi de gravitate, cât şi de nivelurile alarmante de inacţiune”, a afirmat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom (foto)
Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.000, iar în acest context Organizația Mondială a Sănătății declară pandemie de coronavirus.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut: „Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus”. El a adăugat că totuşi crede că poate fi controlată: ,,Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie!”

Statutul de pandemie înseamnă o epidemie manifestată la nivel global, momentul în care nu se mai discută despre o boală care se manifestă regional sau doar în anumite zone ale planetei. Conform ultimelor cifre, afectate sunt 114 țări și există peste 100.000 de cazuri de îmbolnăviri.

În România, sunt 38 de depistați pozitiv cu Covid 19, fără însă a avea înregistrate decese.

Vestea bună este că spre deosebire de alte situații, este pentru prima dată în istoria omenirii când statele lumii pot lupta și combate o pandemie, dar pentru acest lucru este necesară implicarea populației în respectarea directivelor trasate de specialiștii în sănătate publică.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.