Epava planorului din Postavarul nu poate fi coborata de pe munte

Epava planorului din Postavarul nu poate fi coborata de pe munte

0 632

Planorul disparut la inceputul lunii august a fost gasit la citiva kilometri de cabana Postavarul. In carlinga aparatului a fost gasit si cadavrul in stare avansata de descompunere al pilotului Mircea Craciun.

Planorul disparut la inceputul lunii august a fost gasit la citiva kilometri de cabana Postavarul. In carlinga aparatului a fost gasit si cadavrul in stare avansata de descompunere al pilotului Mircea Craciun. Epava planorului a fost ambalata dar anchetatorii nu au reusit sa ridice coletul, din cauza cetii dense si a vantului puternic din zona. Cand conditiile meteo vor permite, un elicopter va transporta epava la Aeroclubul Ghimbav, dupa care resturile planorului vor ajunge la Bucuresti.
Echipele de interventie au gasit, sambata la pranz epava aparatului pilotat de Mircea Craciun dupa ce un turist anuntase la 112 ca a vazut in padure bucati din ceea ce parea sa fie un planor. Masivul Postavarul a fost inclus de mai multe ori, in cursul verii, in arealul de cautare, care a depasit o mie de hectare, dar cautatorii nu reusisera sa dea de urma aparatului disparut.
O echipa complexa de experti specializati in investigarea accidentelor aviatice, din cadrul Institutului National de Criminalistica, a fost trimisa la Brasov, cu un autolaborator specializat, pentru a participa la cercetarea la fata locului.planor gasit
Actiunea de cercetare si de recuperare a epavei planorului si a cadavrului pilotului a fost intrerupta, simbata seara si reluata duminica dimineata. Ramasitele pamantesti ale lui Mircea Craciun se afla acum la laboratorul de medicina legala din Brasov. Pentru actiunea de ridicare a epavei din padure, pregatirile s-au facut inca din weekend. Resturile aparatului au fost ambalate intr-un colet, dar ceata densa si vantul puternic au facut imposibila ridicarea acestuia de la sol cu ajutorul unui elicopter.
Doi jandarmi montani au ramas sa asigure in contimuare paza pe timpul noptii: in cursul zilei de marti, specialistii vor incerca din nou sa ridice epava de la sol.
Ancheta in acest caz este coordonata de catre procurorul general Sorin Vasilache, din cadrul Parchetului Curtii de Apel Brasov, si de Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.
Planorul pilotat de Mircea Craciun a disparut in 6 august si a fost cautat mai bine de o luna de peste 1000 de persoane, asistati de tehnica speciala, insa fara niciun rezultat. Aparatul fusese inchiriat de la o firma din strainatate de catre pilotul Mircea Craciun, care il testa pentru prima data dupa asamblare. In 6 august, membri ai Aeroclubului Brasov au tractat planorul de pe aerodromul de la Ghimbav si l-au remorcat in aer pana deasupra Masivului Postavarul, unde l-au decuplat. In aceasta zona a incercat Mircea Craciun sa prinda un curent favorabil pentru a atinge recordul mondial de 1.000 de kilometri in zbor liber.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.