Energie termica, Se va acorda subventie pana la 850 lei

Energie termica,
Se va acorda subventie pana la 850 lei

0 82

Suma este orientativa, cuantumul exact, la sfarsitul verii
Scumpirea energie, fie ea electrica sau termica nu mai poate fi nefata de Putere, Premierul Boc ne-a confirmat acest lucru si le-a spus romanilor cine va beneficia de sprijin. Persoanele cu un venit, pe membru de familie, de pana la 850 de lei poate sa-I fie acordata subventia la energia termica. „Este vorba de perioada noiembrie – martie, cand vine ajutorul la caldura si, in functie de veniturile pe care le are omul in acel moment, cei care au venituri pe membru de familie, asa cum am spus, de 8,5 milioane (de lei vechi, n.r.) vor primi o alocatie substantiala din partea statului. Cei care sunt persoane singure vor primi un ajutor suplimentar, iar cei cu salariu mai mare vor avea un ajutor mai mic”, a spus Emil Boc.
Premierul Emil Boc a subliniat ca deocamdata au fost facute niste calcule preliminare, suma de 850 de lei fiind orientativa. El a adaugat ca abia la sfarsitul verii se va stabili cuantumul exact in cazul acordarii subventiei la energia termica. Eliminarea subventiei la energia termica va impune acordarea ajutorului statului doar pentru familiile cu un venit net pe membru de pana la 800-850 lei, in timp ce persoanele cu venituri mai mari vor fi obligate sa suporte o crestere a valorii facturii la incalzire, a declarat premierului Emil Boc, luni seara, la postul public de televiziune.
Specialistii apreciaza ca valoare fixata de premier este mult prea mica. Acestia sustin, tinand cont de evolutiile economice din ultima perioada, de inflatie si cresterile de pret la alimente ca valorea de 1.500 lei/membru de familie ar fi una minimala pentru acordare subventiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.