Energie regenerabila la Brasov

Energie regenerabila la Brasov

0 54

Problema descoperirii energiei durabile la Brasov este in topul agendei chestiunilor de rezolvat ale Universitatii Transilvania.
In cursul zilei de marti a avut loc un simpozion intitulat sugestiv „Focalizarea asupra energiei regenerabile » in cadrul caruia au fost discutate mai multe lucruri legate de aceasta tema.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCI) Brasov, Nicolae Tucunel, este increzator in avantajele economice ce vor aparea in doar cativa ani, in ceea ce priveste acest tip de energie, in conditiile in care se asteapta ca pretul energiei obtinute prin combustibili traditionali fosili va creste din ce in ce mai mult.
„Un kilogram de lemn de fag uscat degaja tot atata energie cat un metru cub de gaz, iar fagul costa 15 bani, in timp ce un metru cub de gaz costa un leu”, a precizat acesta, citat de Buna Ziua Brasov.
Universitatea Transilvania este interesata de sprijinirea acestui tip de proiecte, rectorul universitatii, Ioan Visa, declarand ca a creat un departament de cercetare special dedicat acestui domeniu de studiu.
Materia de baza ce urmeaza a fi predata studentilor pentru a fi tinuti la curent cu evolutiile acestui tip de energie este numita „Ingineria sistemelor de energie regenerabila”, iar seminarele aferente vor fi concentrate pe gasirea de posibilitati de folosire a acestei energii in judetul nostru.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.