Energia eoliana are viitor!

Energia eoliana are viitor!

0 203

Cercetatorii americani au calculat ca energia eoliana exploatata la maxim poate, teoretic, sa furnizeze de 40 de ori mai multa electricitate decat necesarul mondial.
Ei au inceput sa se intrebe cata cantitate de energie s-ar putea obtine datorita puterii vantului. Pentru a o calcula au eliminat teritoriile acoperite cu gheata ca cele din Antarctica si Groenlanda, zonele de padure si pe cele dens populate.
Au constatat ca Rusia are cel mai mare potential. Urmeaza Australia, Canada, SUA si Argentina.
Potrivit studiului, Statele Unite ar putea produce de 23 de ori cantitatea de electricitate pe care o consuma in prezent.
Exista insa si niste semne de intrebare: electricitatea trebuie transportata la consumatori aflati deseori la distante mari, iar cererea creste mai ales vara, tocmai cand vantul bate mai putin.

Incepe cursa pentru parcuri eoliene in Romania
Grupul energetic CEZ din Cehia s-a imprumutat peste 260 de milioane de euro pentru a construi in Dobrogea cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa. Acesta va avea o capacitate de 600 megawati.
Si Petrom a anuntat ieri ca vrea sa investeasca in energia eoliana, in baza unor estimari de cresteri foarte mari a acestei piete.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.