Emoticoni de vanzare

Emoticoni de vanzare

0 100

Se pare ca pentru a face bani nu trebuie cine stie ce inventie, ci este de ajuns si o mica inspiratie. Cel putin asta putem spune despre un om de afaceri rus care a obtinut inregistrarea ca marca a unor emoticoni, serii de semne grafice folosite pentru a exprima diverse stari in cadrul conversatiilor prin intermediul serviciilor de mesagerie instant.
Afaceristul Oleg Teterin a declarat ca dreptul de marca asupra emoticonilor i-a fost acordat de oficiul rus care se ocupa de inregistrarea marcilor. Criticii se indoiesc insa de soliditatea bazelor legale utilizate pentru inregistrarea ca marca a emoticonilor, care apartin de domeniul public de ani de zile. In pofida dubiilor exprimate de critici, Teterin sustine ca va declansa urmarirea juridiciara impotrive firmelor care vor utiliza simbolurile respective fara permisiunea sa.
„Vreau sa subliniez ca imi voi exercita drepturile de detinator al marcii numai impotriva companiilor si corporatiilor care incearca sa obtina profituri fara permisiunea proprietarului drepturilor. Utilizarea legala va fi posibila numai dupa achizitionarea unei licente anuale de la noi”, a spus omul de afaceri, care este presedintele Superfone, companie care vinde publicitate pe telefoanele mobile. Omul de afaceri a mai declarat ca nu intentioneaza sa urmareasca utilizatorii individuali care folosesc emoticonii. In plus, el a spus ca, avand in vedere ca exista emoticoni similari cu aceia asupra carora detine drepturile de marca, este necesara permisiunea sa si pentru utilizarea lor.
Unii observatori considera ca anuntul lui Teterin este o gluma. Presedintele site-ului rusesc de socializare odnoklassniki.ru, Nikita Serman, a declarat ca „nu se vor gasi oameni atat de neinspirati in Rusia care sa plateascã Superfone pentru utilizarea emoticonilor”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.