Emil poarta la gat un medalion in forma de patina

Emil poarta la gat un medalion in forma de patina

0 95
Succesul patinatorului ciucan se lasa anticipat inca de luni, cand sportivul de 17 ani, legitimat la CSS Miercurea Ciuc, castiga medalia de argint in proba de 500 m la short track. Imre a evoluat excelent in semifinale, castigand una dintre serii si a fost foarte aproape sa termine primul si in finala, succes de care l-au despartit 700 de sutimi de secunda. Argintul de luni ii aducea aminte de munca asidua de 9 ani.
Parintii sai au asistat in lacrimi la festivitatea de premiere la care au ajuns cu ajutorul primarului din Miercurea Ciuc. Liz Imre – mama vicecampionului de atunci Emil Imre, care devenea a doua zi medaliat cu aur, a spus ca Emil a fost intotdeauna baiat foarte bun si ca sunt foarte multumiti de el. Doamna Imre a fost singura care a vorbit, pentru ca sotul sau a fost prea emotionat ca sa se adreseze jurnalistilor, dar el era cel care ii lega sireturile la patine cand campionul era doar in clasa intai si nu reusea sa-si incalte singur ghetele. Cea mai emotionanta declaratie i-a apartinut insa lui Raduly Robert Kalman, primarul din Miercurea Ciuc, cel care i-a adus cu masina la Brasov pe partintii lui Emil. Edilul Kalman a marturisit ca postura de sofer pentru familia lui Emil l-a onorat mai mult decat functia de primar in Miercurea Ciuc.
Chiar daca are o singura pereche de patine, cu care se pregateste si concureaza Emil vrea sa ajunga la Olimpiada de la Soci de anul viitor. Tanarul este atat de dedicat sportului incat poarta la gat un medalion in forma de patina, care ii aminteste mereu de disciplina pentru care concureaza si de faptul ca trebuie sa fie mereu cel mai bun.
Vicecampionul roman a fost devansat de rusul Denis Airapetian in timp ce pe locul trei s-a clasat italianul Leonardo Palla.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.