Emil ne scoate, Traian ne baga

Emil ne scoate, Traian ne baga

0 87

Hait! Taman cand ne chioram in portofel, sa vedem luminita de la capatul fisicului de 500 de lei, Traian Basescu ne striga bucuria descoperirii unor resturi de chenzina. Dupa ce-am tras de criza asta elastica in toate partile si am intins-o in toate sectoarele posibile, vine presedintele si vorbeste despre o noua criza. Care criza, frate?! Stai s-o terminam p-asta, ca nici n-am invatat bine cum s-o combatem. Dar seful statului pare sa fi invatat o lectie utila in materie de comunicat cu amarastenii. S-a fript o data – dar cel mai tare ne-am fript noi – cu dezvaluirea de adevaruri nasoale dupa o sesiune prelungita de minciuni dulcege si bezele cu poporul. Nu face sa-i mai spui norodului ca vin vremuri grele si ca nu e performant ca te huiduieste in piata publica si zvarle cu cascheta dupa tine. Traian Basescu, instalat acum confortabil in rolul de cobe care are dreptate la rastimpuri, abordeaza o noua strategie de relationare cu electoratul. Caruia s-a decis sa nu-i mai bage pe gat tot hapul amar al crizei, ci i-l distribuie pervers in doze mici. Bine, in discursul prezidential oficial situatia e doar ipotetica: dac-ar fi sa reizbucneasca vreo criza, acum suntem pregatiti, nu ne-ar mai lua prin surprindere si alte gingasii despre expertiza acumulata la stransul curelei spre ultima gaura.
Pe cine dracu intereseaza noua posibila criza? De parca taratul pe burta pentru depasirea asteia actuale a fost vreo proba sa ne facem mana pentru viitoarea. In ignoranta noastra macroeconomica, am crezut ca ne taram spre iesire. Cand colo, apare Traian Basescu la raspantia crizelor si ne arata diverse poteci spre si mai rau.
Va spun eu ca nu suntem pregatiti pentru nimic. Nu cred ca a intrat cineva in pocinogul asta de criza cu convingerea ca era inevitabila si animat de patriotism si sentimentul ca guvernantii stiu ce fac si nu trebuie decat sa le urmam indicatiile ca sa iesim cu bine din marasm. Aiurea! Toti au trecut – daca l-au trecut – desertul cocosati si injurand printre dinti sau in gura mare, dupa cum l-au tinut bojocii si sustinut sindicatele.
Vorbind despre o noua pacoste economica, Traian Basescu mareste distantarea si-asa mare dintre el si premierul Boc. In timp ce asta micu’ ne impuie capul cu iesitul din criza (cred ca am iesit de vreo 30-40 de ori deja – asta nu mai este iesit, e penetrare cu repetitie) seful lui ne prezice alta.
In vreme cu Emil si Traian se incurca in semnalizarea crizei si ce baga unul scoate celalalt, poporul, in viziunea lui simplista, stie in schimb unde sa-i bage pe-amandoi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.