Emil Cioran in ipostaze inedite la Centrul Multicultural

Emil Cioran in ipostaze inedite la Centrul Multicultural

0 521

Ambasada Mexicului mijloceste brasovenilor intalnirea cu Emil Cioran in imagini necunoscute pana cum publicului. Expozitia Emil Cioran cuprinde ipostaze foarte naturale si autentice surprinse in 1990 de catre fotograful mexican Rogelio Cuellar

Ambasada Mexicului mijloceste brasovenilor intalnirea cu Emil Cioran in imagini necunoscute pana cum publicului. Expozitia Emil Cioran cuprinde ipostaze foarte naturale si autentice surprinse in 1990 de catre fotograful mexican Rogelio Cuellar. Acesta l-a fotografiat pe Cioran in intimitatea cotidiana a apartamentului sau din Paris citind o carte, scriind un text sau vorbind cu sotia sa, Simone Boue.
Emil Cioran a fost o fiinta foarte retractila in a doua parte a vietii sale la Paris. De aceea, fotografiile, interviurile sau documentarele cu el sunt rare. Publicul romanesc l-a redescoperit dupa 1990, dar nu exista decat 2-3 interviuri semnificative si un film mai important realizat in acei ani.cioran cuellar1
Potrivit lui Adrian Lacatus, decanul Facultatii de Litere a Universitatii Transilvania, Emil Cioran se identifica cumva cu exercitiul foarte personal al gandirii si al reflexiei aproape corporal, de aceea gandirea lui, gesturile lui, corpul lui exprima intr-un mod foarte discret si subtil propria lui neliniste, propria lui experienta de scriitor si de ganditor.
Expozitia este deschisa la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania din Brasov pana in 21 iunie, timp in care poate fi vizitata de catre publicul brasovean intre orele 14 si 19. Expozitia a ajuns la Brasov cu ajutorul Ambasadei Mexicului, cu care Centrul Multicultural se afla in relatii diplomatice de 80 de ani. Pe viitor, cele 2 institutii planuiesc sa organizeze un festival de film latino-american.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.